vestnik

Koncert Petra Pala s prijatelji v Lendavi

Jože Gabor, 8. 8. 2020
Jože Gabor
Koncert Petra Pala s prijatelji v Lendavi
Aktualno

Na dvorišču Centra Banffy v Lendavi je v sklopu poletnih koncertov z naslovom Banffy nights sinoči nastopil Lendavčan Peter Pal s prijatelji.

Na koncertu zasedbe Peter Pal and friends (pop, rock, ethno) so Petra (vokal, klaviature) spremljali glasbeniki Laura Pal (violina, vokal), Jože Zadravec (bobni), Sašo Slavic (bas kitara) in Emil Pal (klaviature). Peter je avtor vseh skladb, s katerimi so nastopili, z izjemo ene. Izdal je že tudi dve zbirki pesmi, prvo že pri šestnajstih letih, med katerimi jih je kar nekaj tudi uglasbil. Štiri njegove skladbe predvajajo na radijskih postajah, za štiri skladbe pa je posnel tudi videospote, ki so objavljeni na svetovnem spletu.

peter-pal, banffy-nights, koncert
Jože Gabor
Koncert Petra Pala s prijatelji v Lendavi

Peter Pal je študent dramske igre v Kaposvarju na Madžarskem, izobražuje pa se tudis sodelovanjem v narodnem gledališču v Budimpešti. Že kot srednješolec je na lendavskih odrih pokazal talent za gledališko igro in recitiranje, nastopal pa je tudi kot pianist in pevec ter se predstavljal s svojo poezijo. Pred enim letom je posnel v studiu Petra Ošlaja v Lendavi svojo prvo skladbo z naslovom Langok, kar v prevodu iz madžarščine pomeni Plameni. Za to skladbo je posnel tudi videospot, ki ga je režiral Akor Barnoczky iz Budimpešte. Večkrat je nastopal skupaj z očetom Emilom, talentirana glasbenica pa je tudi sestra Laura. Oba sta ga spremljala tudi na tokratnem koncertu. Veliko sodeluje z glasbeniki in drugimi kulturnimi ustvarjalci, tako iz Slovenije, kakor tudi Madžarske.

peter-pal, banffy-nights, koncert
Jože Gabor
Koncert Petra Pala s prijatelji v Lendavi

Naslednji koncert v slopu Banffy nights, ki jih organizirajo julija, avgusta in septembra, bo 14. avgusta, ko bodo nastopili Little G Weevil acoustic band (southern blues), 22. avgusta pa bo koncert skupine Aurevoir (ethno beat). Little G Weevil je zmagovalec mednarodnega blues tekmovanja in nominiranec za najprestižnejšo blues nagrado. V septembru pa bosta koncerta zasedb Les Infantiles (alternativni rock) in KissPeppino and Oldschool Peppino (old school hip-hop).

koncert peter-pal banffy-nights