vestnik

Konec tedna se vrača Soboško poletje

Vestnik.si, 2. 7. 2024
Aleš Cipot
V središče mesta se vrača Soboško poletje.
Aktualno

V Murski Soboti bo znova pestro.

V petek, 5. julija 2024, ob 20. uri, se na Trgu kulture v Murski Soboti obeta edinstven plesni dogodek. Slovenski plesni ansambel Triglav, ki s petjem in plesom že več kot štiri desetletja ohranja slovensko kulturo v Kanadi, se bo predstavil na festivalu Soboško poletje. Skupina, ustanovljena leta 1972, je znana po svojem predanem delu in ponosno predstavlja slovensko dediščino širom sveta. Tokrat bo na festivalu nastopila zasedba, sestavljena iz petindvajsetih plesalcev, ki so obiskali številne države, vključno s Kanado, Ameriko, Italijo in Slovenijo. Veselijo se priložnosti, da se predstavijo Murski Soboti in spoznajo Prekmurje.

Samo eno uro pozneje, ob 21. uri, se bo na istem prizorišču odvijal še en čaroben dogodek – koncert Maje Keuc. Maja, ena najbolj cenjenih slovenskih pevk, je svojo glasbeno pot začrtala po izjemnem uspehu na Evroviziji. Njen novi album Sončnice je izraz njene igrive lahkotnosti in pozitivne energije, obogaten z bogatimi življenjskimi izkušnjami. Glasba na albumu je mešanica himničnih skladb z vplivi tujine, kar prinaša svež in sodoben zvok. Ne zamudite priložnosti, da uživate v njenem edinstvenem glasbenem izrazu.



Za najmlajše obiskovalce bo v soboto, 6. julija 2024, ob 10. uri na grajskem dvorišču pripravljena čarobna lutkovna predstava Rdeča kapica. Lutkovno gledališče Kranj bo v izvirni priredbi ene najbolj znanih pravljic bratov Grimm popeljalo otroke v svet lutk in glasbe. Pravljica o deklici z rdečo kapico, ki se odpravi skozi temen gozd k bolni babici, sreča strašnega volka in doživi številne pustolovščine, bo v tej predstavi obudila čarobnost in veselje.

Vstop na vse dogodke je brezplačen.

soboško-poletje maja-keuc murska-sobota