vestnik

Korak naprej v slovenskem medijskem prostoru: Radijska poročila, ki jih lahko tudi gledate

Vestnik.si, 8. 5. 2023
Sašo Švigelj / M24
Nova poročila bodo vodili Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak
Aktualno

Danes so medijski svet obogatila nova poročila.

Poročila boste lahko spremljali od  6. ure naprej vsako polno uro na televizijskih in radijskih postajah Aktuala in Veseljak.

Odgovorni urednici sta Nataša Markovič in Barbara Pance, dnevna urednika pa Mitja Prek in Dejan Komparič. Poročila vodijo Milena Novak, Petra Rupnik in Simon Rosc, v ekipi pa je tudi novinarka Tina Bertoncelj. V ekipi tako ne manjka uveljavljenih novinarskih imen, njihov fokus pa sta verodostojnost in aktualnost. "Če bomo v prvi novici postavili vprašanje, bomo v naslednji uri terjali odgovore," pravijo v uredništvu novega medijskega projekta.

svet24tv
Sašo Švigelj / M24
Ekipa Svet24TV

Projekt tudi sicer pomeni korak naprej v razvoju slovenskega medijskega prostora. Na področju televizijskih novic gre namreč za prva jutranja poročila, na področju radijskih vsebin pa za drugačen pristop in dodano vrednost ponekod zapostavljenemu informativnemu programu. »Poslanstvo medijev in novinarjev se ni spremenilo. Spreminjajo se le poti do gledalcev in poslušalcev. Mi verjamemo, da smo našli pot, ki bo preverjene in ažurne informacije o dogajanju doma in po svetu prinesla širokemu krogu ljudi,« še sporočajo iz uredništva.

radijska-poročila aktual veseljak