vestnik

Navdušeni filmarji, prihaja natečaj KoronaFESTfulFejstFilm

Vestnik, 20. 4. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična
Aktualno

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) je objavil natečaj za ustvarjanje filmov v izolaciji, poimenovanega KoronaFESTfulFejstFilma. Na natečaju, kjer iščejo kratke igrane, dokumentarne, mokumentarne, animirane ali eksperimentalne filme, lahko sodelujejo filmarji vseh starosti. Rok za oddajo filmov je 4. maj 2020.

Tema filmov, ki morajo biti krajši od petnajst minut, mora biti izolacija ter z njo povezane situacije. Kot so zapisali v pogojih natečaja, mora biti film rezultat skupinskega dela, kar pomeni, da s prijatelji po telefonu, skypu ali drugih oblikah video povezav ustvarite skupno idejo in scenarij, nato pa naj vsak posname svoj del filma, ki ga morate na koncu še zmontirati. "V prostoru, kjer se snema, je lahko naenkrat samo en igralec," so še zapisali. 

snemalec, kamera
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Rok za oddajo filma je 4. maj 2020, prispele filme pa si ob ogledala strokovna komisija. Najboljši filmi se bodo uvrstili na festival KoronaFESTfulFejstFilm, najgrajena pa bodo s knjižnimi nagradami založbe JSKD. 

Najboljši filmi bodo glede na kategorije uvrščeni na nadaljnja srečanja, in sicer se bodo najboljši otroški filmi uvrstili na Srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev, mladinski na Filmske Vizije, ki je podkategorija Festivala Vizije, preostali pa na Festival neodvisnega filma. 

Filmski festival bo potekal v Tednu ljubiteljske kulture, in sicer prek spleta med 15. in 24. majem. 

jskd teden-ljubiteljske-kulture filmi-iz-izolacije