vestnik

Korovski gasilci si želijo tudi na prihodnjo olimpijado

Vestnik.si, 28. 7. 2022
Vanesa Jaušovec
PGD Korovci ima še več ciljev.
Aktualno

Člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Korovci so minuli vikend nastopili na gasilski olimpijadi v Celju in se v kategoriji članov B uvrstili na četrto mesto. Pogovarjali smo se s predsednikom društva Robertom Rojkom, ki je napovedal, da je njihov naslednji cilj naslednja olimpijada čez štiri leta.

V konkurenci 27 ekip iz več kot 10 držav je slavilo PGD Hajdoše (430,97 točke), drugo je bilo PGD Šmartno na Pohorju (424,43), tretje PGD Kebelj (422,52), četrto pa korovsko moštvo (421,58). Predsednik Robert Rojko je za Vestnik dejal, da so z nastopom zadovoljni, da so formo med pripravami dobro tempirali in v soboto dosegali najboljše rezultate. Izvedeno vajo so končali še hitreje kot na Finskem, kar je po njegovem mnenju dokaz, da so delali v pravi smeri, obenem pa spodbuda za naprej. »So bile še neke rezerve, ampak včasih se kaj ne izide po tvojih željah, zato tudi nimamo grenkega priokusa, ker smo bili tik pod stopničkami. Četrto mesto je največji uspeh našega društva in pomurskega gasilstva na olimpijadi, saj se v taki konkurenci ni enostavno uvrstiti na tako visoko mesto.« 

pgd-korovci, gasilci, gasilska-olimpijada
Vanesa Jaušovec
S pripravami na olimpijado so pričeli letos januarja.


Rojko je vesel, ker jih je v Celju spremljalo ogromno pomurskih navijačev, saj jim je to vlivalo moč in zagon. Prisrčen sprejem ob prihodu domov so jim pripravili tudi sovaščani, za kar so zelo hvaležni. »Omeniti velja še, da smo malo premladi za konkurenco članov B, zato imamo odprtih še nekaj poti. Pred nami je olimpijada čez štiri leta v Nemčiji, kar je nov izziv za ekipo. Morda bomo poskusili tudi čez osem let. Takrat bomo dobivali več bonus točk in imamo možnosti za izboljšanje četrtega mesta,« razmišlja Rojko, ki pravi, da si je izzive treba zastaviti, a da je do olimpijade dolga in trnova pot.

pgd-korovci, gasilska-olimpijada
FB Doživite Korovce - vas gasilstva in zabave
Gasilska olimpijada v Celju.


Pristavil pa je še, da so v štafetnem teku dosegli najboljši čas med vsemi sodelujočimi člani B, na kar so še posebej ponosni. 

pgd-korovci gasilska-olimpijada