vestnik

Krajevna skupnost Železne Dveri obeležila krajevni praznik

Vestnik.si, 12. 6. 2024
Občina Ljutomer
13. praznik Krajevne skupnosti Železne Dveri.
Aktualno

Bivšemu predsedniku Marjanu Mundi so podelili zahvalo za opravljeno delo.

S tradicionalnim pohodom od Ljutomera do Miklošičeve domačije v Radomerščaku, za katero skrbi družina Vaupotič, ter vožnjo starodobnikov Društva Johann Janez Puch se je v soboto, 8. junija 2024, v jutranjih urah pričelo praznovanje 13. praznika Krajevne skupnosti (KS) Železne Dveri.

železne-dveri, praznik
Občina Ljutomer
13. praznik Krajevne skupnosti Železne Dveri.

Slavnostna seja Mestne občine Murska Sobota

(FOTO) Praznik Mestne občine Murska Sobota: Mitja Slavinec postal častni občan, podeljena še plaketa in tri zahvalne listine

Slavnostna seja mestnega sveta ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota je bila, kot že tradicionalno, v Gledališču Park, na kateri je bil tokrat slavnostni govornik kar župan Damjan Anželj. Na slavnostni seji so podelili številna občinska priznanja. Naziv častnega občana je na predlog 51 članov Pomurske akademsko znanstvene unije prejel njen prvi predsednik Mitja Slavinec, ki je v zadnjih desetletjih prispeval k trajnemu ugledu, promociji, razvoju in prepoznavnosti Mestne občine Murska Sobota na več področjih, tako poljudnih, družbeno koristnih, pedagoških kot raziskovalnih. Na predlog mestne svetnice in predsednice KS Bakovci Nives Cajnko sta plaketo mestne občine prejela Biserka Flegar in Avgust Marič. Flegarjeva je upokojena učiteljica iz Bakovcev in vsestranska kulturna delavka, Marič pa je bil do upokojitve zaposlen kot hišnik na bakovski osnovni šoli, prav tako je delal kot hišnik v KS Bakovci. Plaketo sta prejela za dolgoletno požrtvovalno in prostovoljno delo v krajevni skupnosti, saj sta s svojim delom pripomogla tako k ugledu kot razvoju vasi. Zahvalno listino je na predlog župana prejela Splošna bolnišnica Murska Sobota, ki je v minulem letu obeležila 130-letnico svojega delovanja, na predlog RKS - OZ Murska Sobota Marjana Gomboc, dolgoletna in aktivna prostovoljka ter krvodajalka in na predlog Prekmurskega osteološkega društva Murska Sobota še zdravnica Jerneja Farkaš Lainščak kot zahvalo za dosedanje delo in spodbudo za nadaljnje delo na področju krepitve javnega zdravja in obvladovanja bolezni srca in ožilja v regiji in širše. Utrinke slovesnosti je zbral Aleš Cipot.

Osrednja slovesnost je potekala pri Miklošičevi domačiji, kjer so za kulturni program poskrbeli učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer ter člani društva Künštni Prleki. Zbrane so nagovorili državni sekretar na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije Jure Gašparič, ljutomerski podžupan Boris Filipič in predsednica KS Železne Dveri Ines Krajnc.

železne-dveri, praznik
Občina Ljutomer
13. praznik Krajevne skupnosti Železne Dveri.

Ob tej priložnosti so bivšemu predsedniku te krajevne skupnosti Marjanu Mundi podelili zahvalo za opravljeno delo.

železne-dveri, praznik
Občina Ljutomer
13. praznik Krajevne skupnosti Železne Dveri.

železne-dveri praznik