vestnik

Kratka zgodovina ovitkov za telefone!

Vsebino omogoča Spletnik, 12. 8. 2022
Arhiv naročnika
Kratka zgodovina ovitkov za telefone.
Aktualno

Dandanes so telefoni že kar malo preveč prisotni v sodobni družbi. Telefone imamo pri sebi skozi celoten dan, zato je prav, da zanje izberemo tudi primerno zaščito. Posebno pomembni so ovitki za telefone, ki vam lahko rešijo telefon, denarnico in dan. Čeprav jih verjetno vsi uporabljamo, večina od nas ne ve toliko o zgodovini ovitkov za telefone. Oglejmo si podrobneje to zanimivo temo!

ovitek-za-telefon
Arhiv naročnika
Ovitek za telefon.

Prvi telefoni

Ko pogledate zgodovino ovitkov za telefone, morate začeti pri mobilnih telefonih. Prvi mobilni telefon je leta 1973 ustvarila Motorola. To je bila velika zajetna naprava, ki je zahtevala 10 ur polnjenja samo za 30-minutni telefonski klic, vendar je bil to prvi korak v tekmi za ustvarjanje mobilnih naprav. Čeprav je bil telefon tehnično mobilni telefon, ni bil pripravljen za potrošnike ali niti približno dovolj praktičen, da bi bil vreden truda. Mobilni telefoni se niso začeli uveljavljati, dokler Motorola leta 1983 ni izdala svojega mobilnega telefona s tanjšim profilom in boljšo življenjsko dobo baterije.

Najzgodnejši telefoni na trgu niso potrebovali zaščite. Zakaj? Preprosto povedano, prvotni telefoni so bili še vedno velike, zajetne stvari, izdelane brez modnih steklenih zaslonov, ki jih uporabljamo danes. Če vam je padel telefon iz osemdesetih let na tla, se najverjetneje ni pokvaril. Tudi mobilni telefon je bil v tem času nekakšen luksuz, zato ga je imelo malo ljudi, tisti, ki so ga imeli, pa ga niso nosili povsod s seboj tako kot danes.

90. leta

Zgodovina ovitkov se je začela, ko so se telefoni začeli spreminjati v funkciji in velikosti. Telefoni v 90. letih so se z novimi modeli začeli manjšati, kar je olajšalo prenašanje. Ti telefoni so bili zdaj dovolj majhni, da so jih lahko spravili v žep ali torbico, kar za starejše telefone ni veljalo. Telefoni, ki so bili izdani v 90-ih, so bili manjši in so se bolj kot kdaj koli prej osredotočali na videz. Zanje še vedno ni bilo etuijev ali ovitkov, ker so bili narejeni iz trde plastike in gume.

Piše se leto 2000

Leto 2000 je bilo pomembno obdobje v telefonski industriji. Leta 2000 je Nokia izdelala prvi telefon, ki je bil dovolj majhen, da se je prilegal vaši dlani in je imel zaslon, ki se ga lahko dotaknete za klicanje. Čeprav je daleč od pametnih telefonov, ki jih imamo danes, je bil prvi te vrste in je povzročil, da ima mobilni telefon več ljudi kot kadar koli prej. V tem času še ni bilo ovitkov za mobilne telefone, kot jih imamo danes. Za izbrane modele so obstajali ovitki, ki so omogočali spreminjanje barve telefona, nikoli pa niso bili namenjeni dodatni zaščiti. To je bilo delno zato, ker so bili telefoni še vedno izdelani iz trdnih materialov in zelo malo stekla.

zgodnji-telefoni
Arhiv naročnika
Zgodnji telefoni.

Leto 2000 je torej najzgodnejše znano obdobje, ko so lastniki telefonov imeli zaščitne ovitke. Vendar so bili le za izbrane modele.

iPhone

Leta 2007 je iPhone za vedno spremenil svet. Medtem ko je bil telefon BlackBerry prvi, ki je pritegnil zanimanje potrošnikov, saj je ponujal e-pošto, pošiljanje sporočil, dostop do interneta in še več, je iPhone dvignil stvari na novo raven z večjim zaslonom in večjimi zmogljivostmi. V času od vrhunca BlackBerryja in predstavitve iPhona so družbeni mediji postali stalna sila v življenju potrošnikov. iPhone je bil bolje opremljen za vse potrebe deljenja na družbenih omrežjih in to mu je pomagalo zavzeti velik delež na trgu. iPhone je ustvaril tudi prve ovitke za telefone. Ker je bil iPhone ob prvi predstavitvi tako drag in ga je bilo razmeroma enostavno poškodovati zaradi večjega steklenega zaslona, ​​je bila zaščitna torbica obvezna oprema. To je omogočilo, da so se ves čas uvajali novi in novi ovitki.

iphone
Arhiv naročnika
iPhone.

Lahko bi rekli, da je iPhone mnoge uporabnike pripeljal do tega, da so se prvič odločili za trpežne ovitke za telefon.



In kako je danes?

Danes se o uporabi ovitkov za telefon skorajda ne moremo pogajati. Z vrhunskimi imeni, kot sta Apple in Samsung, ki redno predstavljata nove modele steklenih zaslonov skupaj s povečanjem možnih funkcij na telefonu, stroški telefonov še naprej rastejo, potrošniki pa želijo to naložbo zaščititi. Zdaj je na voljo široka paleta ovitkov, tako da se za vsakogar nekaj najde. Medtem ko so bili prvi ovitki za iPhone prvotno narejeni samo iz plastike, so zdaj izdelani iz TPU. Ta material je bil strogo testiran, da absorbira udarce in trke, da se telefon ne poškoduje. Medtem ko je material pomemben za splošno vzdržljivost, pa so ovitki postali tudi izraz sloga, saj je naša povezava z mobilnim telefonom dosegla nove višine. Današnji ovitki za telefone vsebujejo vse od dizajnerskih etuijev do bleščečih ovitkov, medtem ko so bili prvi ovitki le preprosti in črni.

Ovitki za mobilne telefone so eden od dosežkov današnjega časa, skozi zgodovino pa so doživeli pomembne spremembe, podobno kot naprave, ki jih ščitijo. Zagotavljajo učinkovito zaščito pred udarci, ugrizi, prahom in drugimi nevšečnostmi. Medtem ko je večina ovitkov za mobilne telefone narejenih za zaščito, imajo nekateri dodane funkcije, ki stranke pritegnejo k nakupu. Tehnologija se kar naprej spreminja. Kdo ve, morda celo vi izumite naslednji najboljši ovitek za svoj telefon!

telefoni mobiteli ovitki