vestnik

Krek: Če se situacija ne bo umirila, bo treba zaostriti ukrepe

STA,Vestnik, 27. 6. 2020
Vestnik, Rtv
Milan Krek
Aktualno

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je v oddaji 24 ur na POP TV pojasnil, da je bilo osem od včeraj potrjenih okužb iz že znanih skupin okuženih.

Dve okuženi osebi sta prišli iz BiH, tri iz Srbije, za eno osebo pa še niso našli izvora. "Vsi, ki so bili na novo odkriti, so pod nadzorom epidemiološke službe, ki so jim odredili izolacijo, osebam, ki so bile z njimi v stiku, pa 14-dnevno karanteno" je zagotovil.

Dodal je, da je trenutna epidemiološka situacija resna tudi v sosednji Hrvaški in če se ne bo umirila, bo treba zaostriti ukrepe.

Okužbe v Sloveniji so sicer precej razpršene po celotni državi, kar je, kot je pojasnil Krek, predvsem posledica dejstva, da je večina okužb vnešenih iz držav iz t. i. rdečega seznama in ni posledica širjenja znotraj države.

Petkovi pozitivni brisi potrjujejo, da ljudje preslabo upoštevajo socialno razdaljo 1,5 metra, pa je na družbenem omrežju Twitter zapisal vladni govorec Jelko Kacin. Socialna razdalja je po njegovih besedah ključna za soočanje z virusom. "Sekundarne okužbe naj zdrznejo vsakogar, opozorila stroke moramo dosledno upoštevati," je pozval.

Posnetek zaslona (157)
COVID sledilnik
Potrjeni primeri po občinah, zadnjih sedem dni. (27.6.2020)

koronavirus statistika bolnišnica