vestnik

Kristalni Triglav za Gourmet over Mura

D. N., 14. 5. 2021
Turistični novinarji Slovenije
Združenje Gourmet over Mura je dobitnik letošnjega Kristalnega Triglava.
Aktualno

Društvo turističnih novinarjev Slovenije je letos decembra že desetič podelilo Kristalni Triglav. Gre za njihovo najvišje priznanje, ki ga podelijo za izjemne dosežke na področju slovenskega turizma in promocijo Slovenije v svetu. Dobitnik Kristalnega Triglava 2020 je združenje Gourmet over Mura.

Razglasitev letošnjega dobitnika Kristalnega Triglava je potekala v okviru spletnega dogodka Dnevi slovenskega turizma, novinarji pa so priznanje oziroma skulpturo, ki so jo izdelali v steklarni Rogaška, dobitnikom izročili osebno. 

kristalni-triglav, društvo-turističnih-novinarjev-slovenije, gourmet-over-mura
Turistični novinarji Slovenije
Združenje Gourmet over Mura je dobitnik letošnjega Kristalnega Triglava.

Društvo turističnih novinarjev je tako v minulih dneh obiskalo člane združenja Gourmet over Mura, in sicer Šunkarno Kodila, posestvo vinarstva Marof, pivovarno Bevog, turistično kmetijo Firbas, gostilno Rajh, oljarno Kocbek in vinarstvo Steyer. Skultpturi Kristalnega Triglava so jim podelili za kakovost ponudb, ki jih člani združenja ponujajo ter za povezovanje in uveljavljanje Pomurja kot kulinarične destinacije.

Kot so zapisali turistični novinarji na svoji spletni strani, je združenju Gourmet over Mura uspelo tisto, kar lokalni skupnosti v pomurskem prostoru ni nikoli - povezati turistično ponudbo cele regije. Združenje je od njegovega nastanka pa do danes postalo blagovna znamka za odličnost, ki je iz treh vrhunskih ponudnikov na začetku počasi in vztrajno zraslo v enega vodilnih turističnih projektov v regiji.

društvo-turističnih-novinarjev-slovenije kristalni-triglav gourmet-over-mura