vestnik

Križevci: občinski svetniki sprejeli rebalans proračuna

V.M., 3. 5. 2019
Marina Vrbnjak
Skupni prihodki v rebalansu znašajo 2.972.732,50 evrov in so glede na sprejeti proračun manjši za 41.222,72 evrov.
Aktualno

Na prvi izredni seji občinskega sveta Občine Križevci so svetniki sprejeli Odlok o spremembah Odloka o proračunu občine Križevci za leto 2019

»Rebalans je bil potreben, saj je prišlo do določenih sprememb glede izvajanja investicij, predvsem z vidika ponudbenih vrednosti izvajalcev. Da se investicije lahko izvajajo, je potrebno zagotoviti vire sredstev v tolikšni višini, kot znaša ponudbena vrednost,« so povedali.
Prihodki po rebalansu so manjši
Skupni prihodki v rebalansu znašajo 2.972.732,50 evrov in so glede na sprejeti proračun manjši za 41.222,72 evrov. Toliko bi namreč znašal sofinancerski delež Fundacije za šport, če bi bila občina uspešna na razpisu. Žal se rokometno igrišče pri osnovni šoli Križevci v letošnjem letu ne bo gradilo, bodo pa poskušali ponovno poiskati drugi vir sofinanciranja.
V sklepni fazi izdelave je tudi projekt rekonstrukcije lokalne ceste Boreci – Logarovci. Z rebalansom se je za izgradnjo ceste na omenjeni trasi zagotovilo 120.000 evrov dodatnih proračunskih sredstev, saj je projektantska ocena izvedbe le tega višja od sprva predvidene. Tudi za obnovo mosta v Logarovcih so z rebalanskom zagotovili dodatnih 40.000 EUR. Po rebalansu bodo ponovno izvedli postopek javnega naročila, saj je potrebno omenjeno investicijo zaključiti v jesenskih mesecih, ker je sofinancirana iz 23. člena ZFO.Za ureditve parka in parkirišča pred občinsko zgradbo ter parkirišča pred cerkvijo so zagotovili dodatnik 20.000 evrov, investicija pa se bo v celoti izvedla v letu 2019.Dodatnih 6.000 evrov se je zagotovilo še za ureditev stavbe valilnice v Ključarovcih, kjer se urejajo skladiščni prostori, saj se bo garaža pred občinsko stavbo porušila.
občina Križevci rebalans proračuna