vestnik

Križevci: odstranjevali bodo azbestno cementne cevi

M.V., 30. 5. 2019
Osebni Arhiv
Aktualno

Župan Občine Križevci Branko Belec in direktor podjetja Hermes GP d.o.o. iz Dornave Jernej Zver sta podpisala gradbeno pogodbo v vrednosti dvesto sedemdeset tisoč evrov.

Predmet pogodbe je zamenjava azbestno cementnih cevi na relaciji Križevci – Stara Nova vas, ki se bo izvajala v okviru druge faze. Že lani, ter delno letos spomladi, so v okviru prve faze zamenjali vodovodne cevi na odseku od naselja Boreci do Osnovne šole Križevci. Druga faza v dolžini dobrih tisoč metrov pa zajema odsek od vrtca v Križevcih do gasilskega doma v Iljaševcih. V projekt je vključena tudi zamenjava obstoječih hišnih priključkov. Predvidena trasa poteka večji del po njivskih površinah, prečka pa tudi več javnih poti.


Projekte je izdelalo podjetje ZEU d.o.o. iz Murske Sobote, nadzor nad izvedbo investicije pa bo izvajal Inženiring Štefan Rajnar s.p. iz Murske Sobote.V Načrtu razvojnih programov Občine Križevci ostaja še nadaljevanje projekta zamenjave vodovodnih cevi do naselja Stara Nova vas, kar naj bi se predvidoma izvedlo v prihodnjih dveh letih.

5faba34b95d75167fc9f80a925dd1050
Osebni Arhiv

Osebni Arhiv
križevci pri ljutomeru branko belec