Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije pripravila že 14. državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. To je potekalo v hotelu Perla v Novi Gorici v okviru 70. gostinsko turističnega zbora Slovenije.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuStorilci vlomili v poslovni prostor, policisti odkrili ukradeno vozilo
Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali šest prometnih nesreč z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, tri povoženja divjadi, delovno nezgodo ter dve poškodbi vozil na parkiriščih.
Na tekmovanju je sodelovalo deset osnovnih šol, ki so se najbolje odrezale na regijskih tekmovanjih. Med njimi je bila tudi ekipa Osnovne šole (OŠ) Križevci, ki so jo sestavljale devetošolke Nadja Budja, Nija Lana Horvat, Živa Kumer, Pika Julija Lebar, Zala Maučec in Eva Šormaz, vodila pa jih je učiteljica biologije, naravoslovja in gospodinjstva Nina Vozlič.
Vse ekipe so kuhale mineštro, pirine palačinke s sadno-skutnim nadevom ter pripravljale brezalkoholni hladni napitek z okusom vrtnic. Po mnenju strokovne komisije je zlato kuhalnico oziroma prvo mesto osvojila OŠ Škofja Loka - mesto, srebrno kuhalnico oziroma drugo mesto, ki še vseeno prinaša zlato priznanje, so osvojile učenke križevske šole, bronasto kuhalnico oziroma tretje mesto pa je osvojila OŠ Roje Domžale.
Najboljše tri ekipe je kuharski mojster Uroš Štefelin povabil na kuharsko delavnico v svojo restavracijo Hiša Linhart v Radovljico, kjer bodo mladi nadobudneži pridobili nove izkušnje ter izboljšali svoje kuharske sposobnosti, naučili pa se bodo tudi, kako kuhati iz lokalnih sestavin in zavreči čim manj hrane.