Sestavine:
za testo:
Preberite še
Odpri v novem zavihku
(FOTO) Puževci prvaki zimske lige OZ KMN Puconci 2025
Občinska zveza klubov malega nogometa (OZ KMN) Puconci je v Zeleni dvorani pripravila letošnjo zimsko ligo oziroma zimsko prvenstvo za naslov prvaka.
450 g na kocke narezanega krompirja
2 žlici masla
6 žlic navadne moke
olje za pekač
za nadev:
1 majhna čebula
1 strok česna
1 rdeča paprika
1 žlica olja
1 konzerva tune
1 majhna pločevinka koruze
približno 150 ml mleka
3 jajca
50 g naribanega sira
sol in poper
limona in zeleno steblo za okras - drobnjak ali peteršilj
Priprava:
Krompir skuhamo, počakamo, da se ohladi, nato ga pretlačimo. Dodamo zmehčano maslo in moko ter naredimo testo.
Okrogel kalup (po možnosti premera 20 cm) namažemo z oljem in vanj damo testo. Na več mestih ga prebodemo z vilicami. Pečemo 20 minut v pečici na 180 °C. V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo sesekljano čebulo, strt česen, na zmernem ognju prepražimo in pustimo, da se ohladi. Tuno in koruzo odcedimo. Papriko narežemo na majhne kocke. Vse damo na pečeno testo. V skledi zmešamo mleko, jajca, sol in poper. Vlijemo na testo, potresemo z naribanim sirom in pito za 20 minut postavimo v pečico, ogreto na 180 °C, da se nadev strdi. Pečeno pito okrasimo s svežim drobnjakom (peteršiljem) in rezinami limone.