Da park prijateljstva v gozdu med slovenskim naseljem Žitkovci in madžarskim Bödehaza ni le simboličen, je bilo očitno tudi na prireditvi Kulinarični popoldan v Žitkovcih, na katerem so se pred vaško-gasilskim domom v središču naselja družili vaščani z obiskovalci z obeh strani meje.
Preberite še
Odpri v novem zavihku![Žetev pšenice, ki se je letos zaradi zgodnejše vegetacije začela 10 do 14 dni prej kot običajno, se je pred dobrim tednom in pol sklenila tudi v Pomurju, večina kmetov pa je v tem času z njiv pospravila tudi ostanke po žetvi.](http://cdn.kme.si/public/images-cache/810xX/2023/07/13/9bdb0d1eba10a354af93902f6f6fbe35/66a33b23a5b4b/9bdb0d1eba10a354af93902f6f6fbe35.jpeg)
(ŽETEV) Izguba na hektar višja od tristo evrov, a nižja kot lani
Trend nizkih odkupnih cen bo povzročil dodatno krčenje površin, posejanih s krušno pšenico.
Prireditev z živo kuhinjo sta organizirala Kulturno društvo Solzice Žitkovci in Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Dobrovnik. Društva z obeh strani meje so pred obiskovalci pripravljala različne tradicionalne jedi, ki so še večkrat na mizah domačij. Poudarek je bil na hetiških jedeh, ki so značilne prav za območje v Žitkovih in okolici. Nekatere gospodinje so bile tudi oblečene v tradicionalna oblačila tega območja, ki je znano po ohranjanju izročila izdelave ročnih del in ljudske obrti.