Sestavine za 8 kosov:
Preberite še
Odpri v novem zavihku
(FOTO) Ob 110. obletnici rojstva Antona Vratuše pripravili dvodnevni simpozij
Skupaj nastalo 27 referatov, ki bodo izdani v zborniku
za hruške v karamelu:
4 majhne hruške
100 g sladkorja
1 žlica medu
50 g masla
začimbe po okusu (kardamom, mleti ingver, muškatni orešček)
za testo:
150 g masla
150 g sladkorja v prahu
3 jajca
160 g navadne moke
1 žlica pecilnega praška
ščepec soli
začimbe po okusu
Priprava:
Hruške očistite, olupite in narežite na tanke rezine. V ponev dajte sladkor in pustite, da počasi karamelizira. Ko se začne barvati zlato, dodajte med in maslo. Zavrite in dodajte narezane hruške ter pol žličke pikantnih začimb. Pustite, da vre, nato pa odstavite. Polovico hrušk položite v pekače in prelijte z žlico karamela.
Maslo s sladkorjem in jajci penasto stepite. Vmešajte presejano moko s pecilnim praškom, soljo in začimbami. Testo razdelite v sklede s hruškami. Pecite pri 180 °C približno 25 minut.
Po peki pustite, da se v pekačih malce ohladijo, nato pa jih zvrnite ven. Pustite, da se povsem ohladijo. Pred serviranjem okrasite s preostalimi rezinami hrušk in prelijte s karamelom.