Sestavine za 4 osebe:
Preberite še
Odpri v novem zavihkuV Radencih potekali Zadravec-Erjavčevi dnevi
Kmetijsko gozdarski zavod (KGZ) Murska Sobota je organiziral 32. mednarodno znanstveno posvetovanje o prehrani domačih živali, Zadravec-Erjavčeve dneve.
2 dl sladke smetane
100 g dobre temne čokolade
5 dl mleka
1 strok vanilje
1 neškropljena pomaranča
1 žlica sladkorja
Priprava:
Čokolado nalomimo na koščke. Strok vanilje prerežemo in izpraskamo sredico.
Pomarančno lupino ostrgamo, nekaj lupine narežemo na tanke trakove, nato iztisnemo sok.
Smetano stepemo.
V kozico nalijemo mleko, dodamo vaniljo, zavremo, dodamo čokolado in sladkor ter mešamo, da se čokolada stopi. Nato odstavimo, dodamo pomarančno lupino in sok, premešamo ter nalijemo v kozarce ali steklene skodelice.
Na vrh damo stepeno smetano in okrasimo.