vestnik

Kumerdejevo priznanje za ljutomersko gimnazijo

I. B., 14. 2. 2019
Arhiv Gfml
Kumerdejevo priznanje za GFML. 
Aktualno

Zavod Republike Slovenije za šolstvo je v Viteški dvorani Muzeja novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani dvajsetič podelil priznanja Blaža Kumerdeja za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah v sodelovanju z zavodom. Med prejemniki je tudi Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer. 

Priznanja se podeljujejo na področju predšolske vzgoje, osnovnih in srednjih šol, dijaških domov, glasbenega šolstva ter zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami. Prejemniki priznanj Blaža Kumerdeja za leto 2018 so Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazija Nova Gorica, Strokovna skupina za razvijanje in uvajanje posodobitev v pedagoško prakso OŠ Janka Glazerja Ruše, Tatjana Kerin, učiteljica matematike na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem, Biotehniški center Naklo – Srednja šola in gimnazija ter Barbara Oder, učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Kajetana Koviča Poljčane.


60c49ed5a3f43c8c0868a18a07a63055
Arhiv šole
Kumerdejevo priznanje.


"Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je zanesljiv in stalen partner Območne enote ZRSŠ Murska Sobota, saj nudi gostoljubje udeležencem različnih strokovnih srečanj, ki jih organizira območna enota: srečanja šolskih projektnih timov v okviru projekta ATS 2020, seminar slovenskega jezika in kulture ter hospitalizacije za dvojezične učitelje iz avstrijske Koroške, regijska strokovna srečanja ravnateljev," je zapisano v obrazložitvi. Skupaj z zavodom GFML sodeluje pri načrtovanju in izvajanju dejavnosti v šolah Pomurja, ki jih Območna enota ZRSŠ Murska Sobota koordinira ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matično Slovenijo. "S sodelovanjem v projektih in nalogah šolski timi izgrajujejo razvojno naravnano učečo se skupnost. Izvajajo projekt Identificiranje inovativnih učnih okolij za delo z nadarjenimi dijaki. Njihovo referečno področje je debata in tutorstvo," je še zapisano. Sice pa je ljutomerska gimnazija izvedla in sodelovala še v projektih ATS 2020, Posodobitev gimnazij, e-šolstvo ter Preizkušanje e-vsebin, MERIA, POKIT, YOUTH-START, NA-MA POTI.

21f3c694c184f20748be2bbb63bb5770
Arhiv šole
Priznanje je iz rok Jerneja Pikala prevzel ravnatelj Zvonko Kustec.

Nataša Juhnov
GFML kumerdejevo priznanje