vestnik

Kurbos: Občini Gornja Radgona in Radenci služili s prodajo vode na račun občanov 

Janko Votek, 28. 6. 2019
Fb/zlatko Mulec
Davorin Kurbus razkriva, zakaj je Stanislav Rojko, župan Gornje Radgone ves čas zahteval poseben status KoRe pri upravljanju sistema C . 
Aktualno

Davorin Kurbos, odstavljeni direktor Javnega podjetja Prlekija, počasi razkriva vse nepravilnosti in zlorabe županov, ki so si jih privoščili na račun prodaje vode industriji.

V svojem najnovejšem sporočilu razkriva problem s pomanjkanjem pitne vode in prodajo vode industriji v Radencih in Gornji Radgoni ter posrednem zlorabljanju občanov ostalih občin, ki so te "ekstra dobičke" morali pokrivati skozi višje cene vode. Davorin Kurbos je zapisal: "Zaradi slabega vodenja, koordinacije in nadzora nosilke in koordinatorice Sistema C Olge Karba, so se zgodile številne nedopustne napake in pomanjkljivosti, ki v znatnem delu še danes niso odpravljene.

Na koncu sta Radenski plačali kupljeno vodo občini Radenci in Radgona oziroma SIM in KoRa.


Ena takih nedopustnih napak je poddimenzioniranost nove vodarne Podgrad-Segovci. Zaradi pomanjkanja vode v omenjeni novi vodarni Sistema C, je bil javni vodovod leta 2017 primoran kupovati velike dodatne količine vode od družbe Radenska. Po predlogu prizadetih občin in koordinatorice Sistema C, naj bi dodatno kupljeno vodo od Radenske plačalo vseh 8 občin solastnic Sistema C. Takšnemu predlogu smo se uprli v JP Prlekija in zahtevali, naj v pogojih, ko stroške Sistema C zaradi neurejenih cen plačujejo vse občine, kupljeno vodo plača Radenski podjetje SIM, ki na drugi strani v svojem imenu in za svoj račun Radenski zaračunava sorazmerno enake količine vode, ki jo Radenski prodaja iz javnega vodovoda po primerljivi ceni. Na koncu sta Radenski plačali kupljeno vodo občini Radenci in Radgona oziroma SIM in KoRa.

d7a63f3644310e594492ee529d015b72
Nataša Gider
Davorin Kurbus razkriva, zakaj je Stanislav Rojko, župan Gornje Radgone ves čas zahteval poseben status KoRe pri upravljanju sistema C .


Ampak, ti podjetji še naprej v svojem imenu in za svoj račun zaračunavata prodano vodo industriji (Radenska, Mir, Sava-Radin...), čeprav vse stroške od črpanja, priprave in distribucije vode do delovanja in vzdrževanja naprav, na drugi strani plačujejo občine Sistema C, oziroma mi občani osmih občin. Ali je prav, da stroške nosimo občani vseh osmih občin sistema C, prihodki pa ostajajo v Radencih in v Radgoni?
Oba župana, Leljaka in Rojka, ki sta (očitno, ne slučajno) ljutomerski županji pomagala ugrabiti JP Prlekija javno pozivam, naj denar, ki ga preko svojih komunalnih podjetij dobivata od industrije (in še od koga), vrneta tudi vsem ostalim občinam, ki plačujejo stroške delovanja Sistema C!"

e381b57c9f0445734ddb6c97f7753fb4
Nataša Juhnov
Roman Leljak, župan Radenec.

Nataša Juhnov
Vodovod. Slika je simbolična.
Kako sta služila s prodajo vode KoRa in Sim