vestnik

Lek prejemnik certifikata Top investitor v izobraževanje

Vestnik.si, 24. 11. 2023
Jure Kljajić
Lek Lendava. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Lek, član skupine Sandoz, je prejel certifikat Top investitor v izobraževanje. To po mnenju podjetja potrjuje njihovo nadpovprečno vlaganje v izobraževanje in razvoj zaposlenih. "Certifikat dopolnjuje številna priznanja Leka kot zaposlovalca, tudi aktualni naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji."

Certifikat Top investitor v izobraževanje sta v sklopu konference Edutainment podelila podjetje Planet GV in Sofos - inštitut za upravljanje znanja in razvoj talentov. Namenjen je tistim podjetjem, ki na tem področju odstopajo od nacionalnega povprečja navzgor pri najmanj dveh od skupaj treh kriterijih. "Smo ambiciozni, zavezani napredku in ustvarjanju novih priložnosti, hkrati pa ustvarjamo delovno okolje, ki vsakemu izmed nas omogoča, da smo najboljša različica sebe," se je odzval Fikret Bašanović, kadrovski partner za podporo sodelavcem pri izobraževanju. 

lek, certifikat, top-investitor
Arhiv podjetja
Prejeli so certifikat Top investitor v izobraževanje.

V družbi Lek je zaposlenih več kot 3000 oseb in sodi med največje zaposlovalce v Sloveniji in se uvršča v vrh slovenskih podjetij po vlaganju v spodbudno in kakovostno delovno okolje. "Nenehno izobraževanje in usposabljanje zaposlenih sta ključnega pomena za rast in napredek podjetja, hkrati pa pomenita dodano vrednost pri ustvarjanju delovnega okolja, po katerem so prepoznani in zaradi katerega se kandidati na trgu dela odločajo za njih. S stalnim in načrtnim vlaganjem v razvoj zaposlenih jim omogočajo rast na profesionalni in osebni ravni, saj se zavedajo, da za izpolnitev ambicioznega cilja, postati vodilno in najbolj cenjeno podjetje na svetu za generična in podobna biološka zdravila, potrebujejo najboljše posameznike in ekipe," menijo. 

lek, certifikat, top-investitor
Arhiv podjetja
Prejeli so certifikat Top investitor v izobraževanje.

V letu 2022 so zaposleni v Leku izobraževanju namenili 416.114 pedagoških ur. "Z uresničevanjem Sandozovih vrednot želimo iz zaposlenih izvabiti najboljše. Smo ambiciozni, zavezani napredku in ustvarjanju novih priložnosti, hkrati pa ustvarjamo delovno okolje, ki vsakemu izmed nas omogoča, da smo najboljša različica sebe. Verjamemo, da je skrb za nenehno izobraževanje gonilo napredka. Zato sodelavkam in sodelavcem ves čas nudimo številne priložnosti za nadgradnjo znanja in ponosni smo, da jih večina te priložnosti tudi izkoristi,« je ob prejemu certifikata povedal Fikret Bašanović, kadrovski partner za podporo sodelavcem pri izobraževanju."

lek certifikat top-investitor-v-izobraževanje