vestnik

Lek s postavitvijo mavrične zastave izrazil podporo skupnosti LGBTQI+

Vestnik.si, 12. 6. 2024
Lek
Mavrično zastavo so izobesili tudi v Lendavi.
Aktualno

Lek je z dvigom mavrične zastave podprl mesec ponosa.

Lek, član skupine Sandoz, je v znak podpore skupnosti LGBTQI+ izobesil mavrično zastavo pred poslovno stavbo v Ljubljani in na svoji lokaciji v Lendavi. V podjetju se zavzemajo za ustvarjanje vključujočega okolja, ki ceni raznolikost in zaposlenim omogoča, da so zvesti sami sebi, ne glede na spol, spolno identiteto, usmerjenost ali katero koli drugo osebno okoliščino, brez strahu pred diskriminacijo.

"V podjetju si prizadevamo odprto govoriti o spolu, spolni identiteti in spolni usmerjenosti, spodbujati dialog in izkazovati podporo skupnosti LGBTQI+ tako v širši skupnosti kot med zaposlenimi. Verjamem, da nas raznolikost in edinstvenost bogatita. Naša zavezanost k ustvarjanju vključujočega delovnega okolja je eden izmed glavnih temeljev, na katerem gradimo svojo prihodnost in hkrati v veliki meri prispeva k uresničevanju našega poslanstva – premikanju meja za bolnike," je poudaril predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija Robert Ljoljo.

V okviru prizadevanj za raznolikost, enakost in vključenost, je Lek skupaj z Novartisom v Ljubljani organiziral skupni dogodek, na katerem so za zaposlene pripravili pogovor z Lio Bordon, profesionalno coachinjo, psihoterapevtko, predavateljico in pripadnico skupnosti LGBTQI+. Bordonova je z zaposlenimi delila svojo zgodbo o novih spoznanjih, življenjskih spremembah, sprejemanju drugačnosti ter z njo povezane ljubezni do sebe in drugih.

Mavrično zastavo v znak podpore mesecu ponosa v podjetju izobešajo že nekaj let, s čimer postavljajo pomemben zgled za širšo javnost in ostala podjetja v regiji. Lek je tudi prejemnik certifikata LGBT prijazno, ki ga podeljuje Mestna občina Ljubljana.

lek lendava lgbtqi+ zastava mesec-ponosa