vestnik

Lek veterina in Roto Group sta prejeli srebrno priznanje za inovacijo

Majda Horvat, 26. 9. 2018
Aktualno

Gospodarska zbornica Slovenije je danes na Brdu pri Kranju - že šestnajstič - vokviru Dneva inovativnosti podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih; priznanja so podelili v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologije ter Spiritom. Iz Pomurja sta priznanje prejeli dve podjetji - Lek veterina in Roto Group, ki sta prejeli srebrno priznanje za inovacijo.


78926d06558799105eb6347be9b89162
Arhiv Leka
Podjetje Lek Veterina je prejelo priznanje za metodo in vodotopno krmno mešanico Actiferm.


Podeljenih je bilo 10 zlatih, 28 srebrnih, eno posebno priznanje ter tri posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva. Pred tem je na regionalni ravni izbora sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev.

aee5c8d26659fd594ceed6d1feac4a4f
Arhiv Roto
Roto Group je priznanje prejelo za ponton za vodo, ki ga je mogoče uporabiti na morju, jezeru ali reki.


Roto Group je priznanje prejelo za ponton za vodo, ki ga je mogoče uporabiti na morju, jezeru ali reki. Ponton je novost na trgu in je inovativen po sami strukturi izdelka, saj je v celoti narejen iz materiala, ki ga je mogoče reciklirati, polietilen pa je tudi zelo trpežen in vzdržljiv material. Ponton je tudi zrelo funkcionalen, saj ga je mogoče poljubno sestaviti in oblikovati v različne pohodne površine, stroški vzdrževanja in tudi proizvodnje pa so manjši od podobnih izdelkov.

Lek veterina
Arhiv Leka
Podjetje Lek Veterina je prejelo priznanje za metodo in vodotopno krmno mešanico Actiferm.


973176845df4129441a89b6b3c3ef005
Arhiv Roto
Podjetje Roto Group je priznanje prejelo za ponton za vodo, ki ga je mogoče uporabiti na morju, jezeru ali reki.

Podjetje Lek Veterina pa je prejelo priznanje za metodo in vodotopno krmno mešanica Actiferm. Gre za dopolnilno krmno mešanico za perutnino s probiotiki, vitaminom C in eteričnimi olji za spodbujanje imunske sposobnosti ter zmanjšanje možnosti naseljevanja patogenih mikroorganizmov v prebavnem traktu. Kompleksna inovativna sestava izdelka krepi ter spodbuja imunski odziv mladih živali, izboljšuje funkcijo prebavil ter prebavne procese, povečuje ješčnost in zauživanje vode pri živalih.

Arhiv Leka
Podjetje Lek Veterina je prejelo priznanje za metodo in vodotopno krmno mešanico Actiferm.
inovacija srebrno priznanje za inovacijo Lek Veterina Roto Group