vestnik

(PREVZEM) Lek Veterina v rokah Špancev

Vestnik.si, 7. 10. 2022
Vestnik.si
Lek Veterina v rokah španske družbe Pintaluba.
Aktualno

Skupina Pintaluba je mednarodna mreža podjetij, osnovna dejavnost je proizvodnja in trženje premiksov za živalsko krmo in prehrano.

Družbo Lek Veterina, ki jo je doslej prek svoje  druge firme lastniško obvladoval direktor Branko Kamenšek,  je prevzela španska družba Pintaluba group, SA, s poslovnim sedežem v mestu Reus. Prevzem je razvide iz objav na spletni strani Ajpes. Nov direktor družbe je Andreu Pintaluba Mitja, ki bo firmo vodil skupaj z dosedanjim direktorjem, prokurist pa je Josep Andreu Figueras.

branko kamenšek
Osebni Arhiv
Družbo Lek Veterina, ki jo je doslej prek svoje druge firme lastniško obvladoval direktor Branko Kamenšek, je prevzela španska družba Pintaluba group, SA, s poslovnim sedežem v mestu Reus.

Skupino Pintaluba sestavlja dvanajst nacionalnih in mednarodnih podjetij. Skupina se je razvila iz družinskega podjetja, ki ga je leta 1978 v mestu Reus blizu Barcelone ustanovil Andres Pintaluba. Podjetje se je na začetku posvečalo trženju aditivov, trenutno pa proizvaja in trži aditive in premikse za živalsko krmo in prehrano  ter je eden največjih dobaviteljev za industrijo krme za živali v Evropi.

lek-veterina skupina-pintaluba prevzem