vestnik

Lekarniška saga: Svet zavoda ponovno za Zajca

Timotej Milanov, 4. 4. 2018
Nataša Juhnov
Ivan Zajc je spet suvereno dobil podporo med člani sveta zavoda.
Aktualno

Člani sveta zavoda Pomurskih lekarn so na današnji seji ponovno potrdili Ivana Zajca za vršilca dolžnosti direktorja lekarn.

Za Zajca je glasovalo 19 članov sveta zavoda, en član je bil vzdržan, proti pa je bil predstavnik mestne občine Srečko Đurov, ki je v razpravi o glasovanju vnovič ponovil očitke Zajcu glede neizvajanja javnih naročil pri nabavi, zaradi česar si v soboški občini prizadevajo za njegovo menjavo.


85768fc788ab6241bab282ce6f5a4063
Nataša Juhnov
Predstavnik mestne občine Srečko Đurov je Zajcu tudi tokrat očital neizvajanje javnih naročil.


Kot smo že poročali, so se Pomurske lekarne glede imenovanja vršilca dolžnosti direktorja v zapleteni situaciji znašle že pred kratkim, ko Zajc ni dobil podpore v murskosoboškem mestnem svetu, ki mora po veljavnem odloku o ustanovitvi javnega zavoda dati soglasje k imenovanju direktorja. Takrat je svet zavoda Zajca imenoval za vršilca dolžnosti direktorja, s tem pa se niso strinjali v soboški občini, saj so menili, da je za imenovanje vršilca dolžnosti treba izpolniti enake pogoje kot za imenovanje direktorja, torej pridobiti soglasje mestnega sveta. Temu je pritrdilo tudi višje sodišče v Mariboru in zavrnilo vpis Zajca kot vršilca dolžnosti v sodni register, okrožno sodišče v Murski Soboti pa ga je s spremembo vpisa iz registra tudi izbrisalo. V lekarnah so se zoper to potezo pritožili, a je okrožno sodišče ugotovilo, da pritožbe ni vložila upravičena oseba, saj po mnenju sodišča lekarne nimajo zakonitega zastopnika. Medtem je bil izveden nov razpis za direktorja, vendar Zajc tokrat ni dobil podpore niti na občinski kadrovski komisiji, zaradi česar o njem ni glasoval niti soboški mestni svet, svet zavoda pa ga je ponovno predlagal za vršilca dolžnosti.

aee21dd0d7645602ecc43e3d5bedc769
Nataša Juhnov
Večina pomurskih občin še vedno podpira Zajca.


Predstavnik beltinske občine v svetu zavoda Igor Adžič je izrazil pomisleke glede takšne vloge kadrovske komisije v mestni občini, Đurov pa je odvrnil, da bi si tudi sam želel, da Zajc kot kandidat za vršilca dolžnosti pride po soglasje v mestni svet, kjer bi po njegovih besedah pred javnostjo moral pojasnjevati očitke, ki jih na njegovo delo izrekajo v soboški občini.

Več v novem Vestniku

Preberite še: Pomurske lekarne: Treba bo na sodišče

Pomurske lekarne