vestnik

Leljak bo bivšemu ministru Počivalšku podelil zlati grb radenske občine

Rok Šavel, 21. 6. 2023
Bobo
Zaradi vloge pri pridobitvi dveh milijonov evrov za novo radensko čistilno napravo bo nekdanji gospodarski minister prejel občinsko priznanje.
Aktualno

Na predlog Liste Romana Leljaka, radenskega župana, bo nekdanjemu gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku podeljena plaketa z listino in zlati grb Občine Radenci.

Radenski občinski svet je na minuli dopisni seji sprejel sklep o podelitvi občinskih priznanj in nagrad za leto 2022. Med prejemniki priznanj je osem imen, ki prejmejo plaketo z listino in zlati grb radenske občine. To so Prostovoljno gasilsko društvo Okoslavci, Izidor Klemenčič, Darko Kosi, Franc Mulec, Zdravko Počivalšek, Karmen Kaučič Žibret, Rade Barkačević in Marjan Dolinšek.


Šest od navedenih je predlagala Lista Romana Leljaka, med njimi tudi nekdanjega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in nekdanjega državnega sekretarja na šolskem ministrstvu Dolinška. Kot je pri obeh navedeno v obrazložitvi, sta bila na funkcijah v obdobju prejšnje vlade Janeza Janše, ko si je radenska občina pridobila državna sredstva za dve veliki investiciji. Počivalšek je tako zaslužen za dva milijona evrov za gradnjo nove komunalne čistilne naprave v Radencih, Dolinšek pa je pripomogel pri gradnji nove telovadnice na Kapeli.

Podelitev priznanj in nagrad, ti bosta dobila Filip Kovačič in Športno društvo nogometni klub Kapela, bo na sporedu na občinskem prazniku radenske občine v četrtek, 22. junija v radenskem parku. Hkrati bodo ta dan tudi odprli novo čistilno napravo.

občina-radenci občinski-praznik občinska-priznanje zlati-grb roman-leljak zdravko-počivalšek