vestnik

Leljak razburil zaradi zapisa o nameri po vzpostavitvi migracijskega centra v Radencih. Demanti podala celo vlada

Rok Šavel, 4. 1. 2024
MV
V Radencih poteka ostra kampanja pred predčasnimi volitvami med taborom župana Romana Leljaka in njegovimi nasprotniki.
Aktualno

Napetosti pred nedeljskimi volitvami, ki jih v Gibanju Svoboda ocenjujejo za najpomembnejše lokalne volitve v zgodovini radenske občine, se stopnjujejo.

Te dni smo priča vsakodnevni ostri izmenjavi pred predčasnimi volitvami v občinski svet radenske občine na družbenih omrežjih, ki prihajajo tako iz enega, kakor iz drugega tabora. Zdaj je župan Roman Leljak razburil z zapisom, da so v radenski Svobodi vladi ponudili radenski dijaški dom za potrebe vzpostavitve migracijskega centra in se ob tem vprašal, ali so bili temu namenjeni nedavni obiski vidnih državnih politikov iz vrst vladajoče stranke.

No, na to obtožbo so mu hitro odgovorili v radenski Svobodi, kjer so izjave označili za laži in zablode Romana Leljaka, saj da Gibanje Svoboda ni tega nikoli načrtovalo. Kot so poudarili, je vse pomembne odločitve na lokalnem nivoju treba sprejeti v soglasju z občani in občankami. Pri tem niso pozabili tudi izpostaviti strankarske podpore, ki so je deležni pred tokratnimi volitvami, katere so po njihovi oceni najpomembnejše v zgodovini radenske občine.

Županu je repliciral tudi Bogdan Lesjak, svetnik Svobode pred razpadom občinskega sveta, ki kandidira tudi na predčasnih volitvah. Dan pozneje je Leljakovo trditev demantirala celo vlada.

O problematiki nezakonitih migracij je sicer minuli ponedeljek spregovoril premier Robert Golob, ki je v intervjuju za Kanal A dejal, da so ilegalne migracije težava celotne Slovenije in ne morejo biti koncentrirane zgolj na Ljubljano. Hkrati je razkril, da vlada ima dodatne lokacije za registracijo in začasno namestitev migrantov. Te naj bi aktivirala letos, zaradi preprečitve dodatnih težav in morebitnega odpora lokalnega prebivalstva pa ni povedal, kje naj bi te lokacije bile.

roman-leljak občina-radenci predčasne-volitve nezakonite-migracije migracijski-center gibanje-svoboda bogdan-lesjak