vestnik

Leljak udaril po organizatorjih Maratona treh src

R.Š., 30. 4. 2023
Rok Šavel
Radenski župan Roman Leljak kritičen do organizatorjev znamenitega maratona, s katerimi ni našel skupnega jezika pri izvedbi občinskih koncertov.
Aktualno

Pravi, da bi znameniti maraton moral biti dogodek, ki bi povezoval, a podjetja sledijo samo dobičkonosnemu interesu.

Radenski župan Roman Leljak, ki je že na zadnji seji občinskega sveta ovšrknil organizatorje radenskega maratona, se je zdaj znova oglasil na družbenem omrežju Facebook. Kot je namreč sporočil, načrtovanih koncertov Jana Plestenjaka, Lidije Bačić in Učiteljic v času maratona, to je 20. maja, ne bo. "Organizator maratona ni želel, da se koncerti izvedejo na odru, ki ga ima postavljen za maraton. Navedli so nekakšne varnostne razlage in premalo časa, da se vse po koncertu v petek pripravi za maraton. Na Občini smo vztrajali, da bo Občina krila vse stroške, počistila vse, žal, ni bilo posluha. Zahtevali so da koncert prestavimo v park in postavimo svoj oder," je pojasnil Leljak in dodal, da postavitev odra z ozvočenjem stane skoraj 10 tisoč evrov, ob že enem postavljenem, ki bi sameval, pa bi bilo to "naravnost smešno". Z glasbenimi izvajalci so po besedah Leljaka naredili nove pogodbe, koncert vseh treh glasbenikov pa bo ob občinskem prazniku 23. oziroma 24. junija.


PREBERITE ŠE: Radenski amfiteater bodo odprli konec junija: Leljak pravi, da ni našel skupnega jezika z organizatorji maratona



Zamuda pri gradnji amfiteatra


Ravno tako je radenski župan ponovil željo, ki jo je navedel tudi na občinski seji, in sicer, da bi se maraton izvedel v nedeljo in ne v soboto, pri čemer naj bi kratko potegnili Radenčani, saj jim bo tako onemogočen dostop do trgovin. Tudi za to pri organizatorjih po navedbah Leljaka ni bilo posluha. "Žal mi je, da podjetja, kot sta Radenska in Sava Turizem ne prisluhnejo lokalni skupnosti. Morala bi to biti prireditev, ki bi nas povezovala, kraj naredila še bolj prepoznaven. Žal pa se sledi samo dobičkonosni interes," je bil kritičen radenski župan.

Leljak je sicer še februarja napovedal, da bo maraton v Radencih letos poseben, saj se bodo koncerti prej navedenih glasbenikov odvili 20. maja v novem amfiteatru v radenskem parku, ki naj bi imel sicer kapaciteto za okoli 600 gledalcev. Amfiteater zaradi zamud zdaj do 20. maja ne bo dokončan, koncerti pa se bodo po zagotovilih župana odvili mesec dni pozneje v okviru občinskega praznika. Takrat naj bi napočilo slavnostno odprtje amfiteatra, obeležili pa bi še zagon čistilne naprave. 

Najstarejši tekaški maraton v jugovzhodnem delu Evrope bo sicer v svoji 41. različici na sporedu 20. maja, športni in tekaški navdušenci pa se lahko prijavite še do 10. maja.

maraton-treh-src občina-radenci roman-leljak