vestnik

Lendava bo bogatejša za razsvetljavo v športno-rekreacijskem parku

Vestnik.si, 25. 7. 2023
Občina Lendava
Svečan podpis pogodbe.
Aktualno

V mestni hiši je potekal svečan podpis pogodbe za umetno razsvetljavo športno-rekreacijskega parka pri Dvojezični srednji šoli Lendava.

Župan Občine Lendava Janez Magyar in Jožef Hanc, direktor podjetja Elektrostudio d.o.o., sta  podpisala izvajalsko pogodbo za vzpostavitev razsvetljave ob obstoječi športni infrastrukturi v Športno-rekreacijskem parku pri Dvojezični srednji šoli Lendava.

»S tem bomo spodbudili športno udejstvovanje in rekreacijo naših prebivalcev ter omogočili boljšo izrabo športnih površin,« je ob podpisu povedal župan in pri tem izpostavil še skrb za okolje in trajnostni razvoj, saj je Občina Lendava pri izbiri umetne razsvetljave izbrala tiste rešitve, ki so energetsko učinkovite in prijazne do okolja.

Izgradnjo športno-rekreacijskega parka je lendavska občina zaključila konec minulega leta, letos pa je uspešno kandidirala na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi v letih 2023 in 2024 ter tako pridobila finančna sredstva v višini 50 odstotkov investicije. Vrednost pogodbenih del znaša 43.466,16 evrov z vključenim DDV-jem.

Nova športna pridobitev bo vključevala 6 nerjavečih stebrov, 20 LED reflektorjev z dolgo življenjsko dobo in 12 svetilk manjše moči, kar bo omogočilo, da športne dejavnosti potekajo tudi v večernih urah ter v časih slabše vidljivosti.

Občina Lendava
Svečan podpis pogodbe.
občina-lendava razsvetljava športno-rekreacijski-park