vestnik

Zvečer bo lendavska mestna hiša osvetljena z oranžno barvo

Vestnik.si, 17. 9. 2023
Majda Horvat
Osvetljena bo z oranžno barvo.
Aktualno

Letošnji Svetovni dan varnosti pacientov poteka pod geslom Glas pacientu!

Leta 2019 je Svetovna zdravstvena organizacija 17. september razglasila za Svetovni dan varnosti pacientov, ki letos poteka pod geslom Glas pacientu!. Rdeča nit aktivnosti ob dnevu pacientov je prizadevanje za opolnomočenje bolnika z upoštevanjem njegovega glasu, so poudarili na ministrstvu za zdravje. Varnost bolnikov je namreč odgovornost vseh sodelujočih v zdravstveni obravnavi - prav bolniki sami lahko znatno pripomorejo k izboljšanju varnosti in kakovosti zdravstva. Pokazalo se je, da ima vključevanje bolnikov in njihovih družin v zdravstveno oskrbo pomembno vlogo za varnost bolnika in pripomore k večji uspešnosti izidov zdravljenja ter seveda k večjemu zadovoljstvu bolnika, so poudarili na ministrstvu.

Aktivnosti so se začele že pred dnevi, v četrtek je potekala konferenca Posvet pacientov s strokovnjaki, v petek so številne zdravstvene ustanove organizirale dan odprtih vrat, danes zvečer pa bodo nekateri mostovi, spomeniki in druge stavbe oranžno osvetljeni. Pridružila se bo tudi Občina Lendava, ki bo mestno hišo osvetlila z oranžno barvo. 

"S tem simbolom želimo poudariti našo zavezanost k ozaveščanju in spodbujanju varnosti pacientov. Skupaj z drugimi pobudami po vsem svetu si prizadevamo za izboljšanje kakovosti zdravstvene oskrbe in zagotavljanje, da se glas pacientov sliši ter upošteva," so še pripisali na občini. 

lendava občina-lendava svetovni-dan-varnosti-pacientov