vestnik

Lendavska občina podpisala pogodbo za izgradnjo šest kilometrskega vodovoda

Vestnik.si, 27. 7. 2023
Tomaž Galič
Državna cesta Lendava-Pince.
Aktualno

Občina Lendava je podpisala pogodbo za izgradnjo dobrih šest kilometrov novega magistralnega vodovoda na relaciji Lendava–Pince .

Pogodbo so podpisali s podjetjem IPI, izvajalski in projektantski inženiring d.o.o., vrednost pogodbenih del znaša 1.401.612,43 evrov z vključenim DDV-jem. Dela bodo predvidoma zaključena v letu in pol, projekt pa je ključen korak naprej v zagotavljanju učinkovite oskrbe s pitno vodo ter bo prispeval k izboljšanju življenjskega standarda v skupnosti.

»Novi 6-kilometrski vodovodni sistem predstavlja investicijo v prihodnost naše občine. Z zavedanjem, kako pomembno je zagotoviti zanesljivo oskrbo s pitno vodo za vse naše prebivalce, smo k izvedbi pristopili sočasno z rekonstrukcijo državne ceste, saj bo novi vodovod nadomesti dotrajan, več kot 40 let star vodovodni sistem na tem območju. S tem želimo zmanjšati izgube pitne vode, zagotoviti  trajnostno in varno oskrbo s pitno vodo ter skrbeti za ohranjanje čistega okolja in naravnih virov, kar je eden od naših ključnih ciljev,« je ob podpisu povedal župan Janez Magyar.

občina-lendava, vodovod
Občina Lendava
Župan Janez Magyar je podpisal pogodbo za izgradnjo novega vodovoda.

Trasa novega vodovoda Lendava–Pince poteka pod voznim pasom državne ceste Lendava–Pince, zato bo izvedba del usklajena z dinamiko del pri rekonstrukciji državne ceste. Med gradnjo se bodo trudili, da bodo trudili, da bo vpliv na vsakodnevno življenje občanov čim manjši, hkrati pa bodo redno obveščali o napredku del ter morebitnih zaporah ceste in obvozih med gradnjo. 

občina-lendava vodovod lendava-pince