vestnik

Lendavska občina podpisala pogodbo za vzdrževanje vodovodnega in kanalizacijskega omrežja

Vestnik.si, 22. 8. 2023
Občina Lendava
Podpis pogodbe.
Aktualno

Župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja Legartis d.o.o Matjaž Hozjan sta v prostorih mestne hiše podpisala izvajalski pogodbi za investicijsko vzdrževanje vodovodnega in kanalizacijskega omrežja v letošnjem letu.

Investicijsko vzdrževanje infrastrukture je ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnih storitev in udobnega življenjskega okolja za vse prebivalce občine Lendava, je ob podpisu dveh pogodb vrednih nekaj manj kot milijon evrov povedal župan Janez Magyar. Dodal je, da so s podpisom pogodbe dosegli pomemben korak v smeri zagotavljanja kakovostnih in zanesljivih storitev na področju oskrbe z vodo in odvajanja odpadnih vod v občini. Podpis pogodbe odpira pot k izvedbi potrebnih vzdrževalnih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, kar je ključno za ohranjanje infrastrukture v optimalnem stanju. "Na Občini Lendava se zavedamo, da je dobro delujoče vodovodno in kanalizacijsko omrežje temelj kakovostnega bivanja naših občank in občanov. Z izvajanjem teh del bomo zagotovili stabilnost oskrbe z vodo ter ustrezno ravnanje z odpadnimi vodami, kar je nujno za naše vsakodnevno življenje in zaščito okolja," je še dodal. 

V okviru pogodbe za vzdrževanje vodovodnega omrežja bodo dela potekala v treh sklopih. Zamenjava cevi bo potekala na Rudarski ulica v Petišovcih, v Trimlinih bo potekala navezava priključkov, v naselju Kapca pa obnova vodovoda. Vrednost gradbenih del znaša dobrih 500 tisoč z vključenim DDV-jem. Vrednost  pogodbenih del za obnovo kanalizacijskem omrežju znaša dobrih 420 tisoč evrov z vključenim DDV-jem, dela pa bodo potekala na treh odsekih v mestu Lendava, in sicer v Panonskem naselju, Spodnji ulici ter na Trgu ljudske pravice ob RTV. 

Rok za dokončanje del je predviden za sredino meseca novembra 2023. 

občina-lendava legartis vzdrževanje vodovod kanalizacija