vestnik

Pomurju se obeta rekordna naložba, nova tovarna in obilica delovnih mest

Vestnik.si, 8. 3. 2023
Lek
Farmacevtska multinacionalka Sandoz, ki je lastnica Leka, naj bi v četrtek z vlado Roberta Goloba podpisala pismo o nameri za več sto milijonov vredno investicijo v Lendavi.
Aktualno

Farmacevtska multinacionalka Sandoz, ki je lastnica Leka, bo po poročanju portala N1 v četrtek z vlado Roberta Goloba podpisala pismo o nameri za več sto milijonov vredno investicijo v Lendavi.

To bo največja investicija švicarske multinacionalke v Sloveniji in naj bi v dveh letih ponudila približno 200 novih delovnih mest. Prav toliko časa naj bi trajala tudi gradnja nove proizvodnje. V načrtu je proizvodnja bioloških zdravil.

Pismo o nameri naj bi bilo podpisano na četrtkovem srečanju premiera Goloba in ministra za gospodarstvo Matjaža Hana s predsednikom uprave družbe Sandoz Richardom Saynorjem ter predsednikom uprave Leka in predsednikom Sandoza Slovenija Robertom Ljoljem. 

Da bo jutri podpisano pismo o nameri za rekordno investicijo v Lendavi, smo neuradno dobili potrjeno tudi na Vestnik.si.


Kot še piše N1, naj bi bila investicija v Lendavi nekajkrat večja od investicije kanadsko-avstrijske multinacionalke Magna Steyr v lakirnico v Hočah. 

Spomnimo, da ima Lek v Lendavi obrat antiinfektivov, konec lanskega leta so tam zaznamovali 30 let od začetkov proizvodnje kalijevega klavulanata, pomembne farmacevtske učinkovite, potrebne za proizvodnjo antibiotikov. Pred nekaj meseci smo tudi objavili intervju z direktorjem obrata Sašem Sankovičem. Preberete ga lahko TU

lek-lendava investicija sandoz