vestnik

Lendavski dijaki uspešni na državnih in regijskih tekmovanjih

Vestnik, 26. 5. 2021
Arhiv šole
Nagrajeni dijaki na državnem tekmovanju iz matematike.
Aktualno

Dijaki Dvojezične srednje šole (DSŠ) Lendava so se v zadnjem obdobju udeležili kar nekaj tekmovanj in osvajali priznanja.

DSŠ Lendava je s šestimi gimnazijkami sodelovala na osmem literarnem natečaju Bodi pisatelj, napiši svojo zgodbo. Na njem je skupno sodelovalo 240 mladih pisateljev iz 91 osnovnih in srednjih šol iz Slovenije. Ti so svoja opažanja, ideje in občutke zapisali v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku. Za najboljši zgodbi v kategoriji A, srednjih šol, sta bili nagrajeni dijakinji Dora Koša in Sarah Abraham, njuna mentorica pa je bila Zorka Gergar. Nagrade so bile podeljene na spletni prireditvi. 

Domen Pucko, dijak programa Kemijski tehnik, je na državnem tekmovanju iz matematike, ki je potekalo na ljutomerski gimnaziji, osvojil zlato priznanje. Njegova mentorica je bila Helena Antolin Tibaut, tako kot tudi od gimnazijke Laure Horvat. Ta je dosegla srebrno priznanje, enak uspeh pa je uspel še Anemari Jaklin Zadravec. Slednja je dijakinja programa Kemijski tehnik, njena mentorica pa je bila Sandra Sabo. 

DSŠ Lendava, tekmovanje, priznanja
Arhiv šole
Dijaki, ki so prejeli priznanja na regijskem srečanju mladih raziskovalcev.

Nekaj dijakov je sodelovalo tudi na regijskem srečanju mladih raziskovalcev Pomurja. Luka Denša, dijak 3. letnika programa Strojni tehnik, je predstavil raziskovalno nalogo na tematskem področju Aplikativni predlogi in projekti, arhitektura gradbeništvo in promet ter tehnika. Za nalogo, ki jo je naslovil Točilnik za med, je prejel zlato priznanje in se uvrstil na državno tekmovanje. Tak dosežek je uspel tudi gimnazijcu Žigi Tibautu iz 3. letnika. Pripravil je raziskovalno nalogo s tematskega področja Kemija in kemijska tehnologija Vpliv koagulacije in flokulacije na vsebnost suhe snovi v odpadnem miceliju, in sicer pod mentorstvom Natalije Pavošević Žoldoš in dr. Bojana Kulčarja. 

Za nalogo Ugotavljanje učinkovitosti adsorpcije aluminija na zeolit iz živil in posledično iz človeškega organizma pa je Domen Pucko, dijak 4. letnika programa Kemijski tehnik, osvojil bronasto priznanje. Njegovo delo spada v sklop Druga področja; medicina, njegova mentorica pa je bila Marija Polanec. 

dvojezična-srednja-šola-lendava uspehi-dijakov