vestnik

Lendavski učenci uživali v šoli v naravi na Madžarskem

Vestnik, 10. 5. 2019
Arhiv šole
Učenci so uživali v šoli v naravi. 
Aktualno

Rekreacijski center Csicsergő v Novi je namestitveni objekt v županiji Zala v pokrajini Göcsej. Lepa, mirna pokrajina je idealen kraj za otroke, ki ponuja možnosti za različne, zanimive aktivnosti in prostočasne dejavnosti. Zato so se na Dvojezični osnovni šoli II Lendava odločili in organizirali šolo v naravi, ki se je je udeležilo 10 učencev. 

Kot je dejala Manuela Sabo, so prvi dan spoznavali rastlinstvo ob in v jezeru. Z mikroskopom so si ogledali dele rastlin. Iz trstike so izdelovali srčke za mame. Dan so zaključili z Nočjo s knjigami. V pižamah smo namreč brali zgodbe iz Nikitine najljubše knjige. Drugi dan se je začel z okusnim zajtrkom, nato pa so spoznavali živali, ki živijo v centru Csicsergő. Hranili in božali so osla Füleša, kozo Bello in ostale tam živeče živali. Pozneje so se odpravili na kratek sprehod po vasici. Pot jih je vodila do stolpa, s katerega je bil čudovit razgled na okoliška polja. Po sprehodu je sledila gastronomska delavnica, v krušni peči so pekli langaše. Imeli pa so tudi veliko prostočasnih dejavnosti. Drugi večer se je zaključil s plesom.
Tretji, zadnji dan, pa je bil poln adrenalina. Začel se je z lokostrelstvom v bližnjem gozdu, kjer so streljali v živalske makete. Pozneje so se s čolnom vozili po jezeru, praznovali pa so tudi rojstni dan enega od učencev.
šola v naravi dvojezična šola Lendava