vestnik

Lendavski župan se je sestal s kmeti

Vestnik.si, 18. 1. 2024
Občina Lendava
Sestanek lendavskega župana s kmeti.
Aktualno

Sestanek je potekal na pobudo kmetov.

Na pobudo kmetov iz območja lendavske občine je v sejni dvorani Mestne hiše Občine Lendava potekal sestanek z županom Janezom Magyarjem.

Na sestanku je tekla razprava na temo kmetijskih zemljišč v lasti Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, kmetje pa so izrazili interes za najem kmetijskih površin v zakup. Enotno so določili predstavnika, ki bo zastopal interese kmetov v Kmetijsko gospodarski zbornici Slovenije, prisotni so zagotovili, da so tudi sami sposobni prevzeti njive v obdelavo. Poudarili so še, da naj se tudi Občina Lendava aktivno vključi v fazo določanja meril in kriterijev, po katerih se bodo zemljišča dajala v zakup.

"Številčna udeležba kmetov na sestanku, čeprav se ga nekateri niso mogli udeležiti zaradi obveznosti (nekateri kmetje se bodo prav tako šele kasneje lahko aktivneje priključili informiranju o tej tematiki), kaže na dejstvo, da si veliko mladih kmetov svojo eksistenco zagotavlja prav s kmetijsko dejavnostjo," so zapisali na uradni strani Občine Lendava. 

občina-lendava, kmetje, sestanek
Občina Lendava
Sestanek lendavskega župana s kmeti.

občina-lendava kmetje