vestnik

Ljudi jezijo bankomati, ki so (pre)pogosto prazni. Kaj odgovarjajo na banki?

I. B., 12. 7. 2024
Vanesa Jaušovec
V več krajih po Pomurju so v zadnjih dneh komitenti in drugi pred bankomati Nove ljubljanske banke (NLB) ostali praznih rok.
Aktualno

Količina denarja zaradi varnosti zmanjšana. Oskrbovali naj bi jih pogosteje.

V več krajih po Pomurju so v zadnjih dneh komitenti in drugi pred bankomati Nove ljubljanske banke (NLB) ostali praznih rok. Preverili so lahko stanje na računu in dobili izpisek, če pa so želeli dvigniti denar, jih je na zaslonu pričakalo sporočilo, da trenutno storitve ni mogoče opraviti. V bankomatu namreč ni bilo denarja. To se pogosto dogaja v Občini Veržej, kjer je edini bankomat NLB pri trgovini in poštni poslovalnici. V občinski upravi so nam dejali, da se nanje obračajo nezadovoljni občani, pa tudi turisti iz bližnjih Term Banovci, zato so pri banki poizvedovali, kaj se dogaja. Prvič odgovora niso dobili, v drugem poskusu pa so jim sporočili, da so, potem ko je bilo v zadnjih tednih na območju Slovenije razstreljenih več bankomatov, v NLB sprejeli več preventivnih varnostnih ukrepov. Med njimi je tudi ta, da so v bankomatih zmanjšali količino denarja. »Zaradi tega bankomate z gotovino oskrbujemo pogosteje in v manjših količinah denarja kot običajno,« je zapisano v obvestilu, ki ga je veržejska občina posredovala občanom. Dodali so še, da se lahko občasno zgodi, da kateri od bankomatov v nekem trenutku nima gotovine ali je zaradi varnosti začasno izklopljen. 

bankomat, veržej
Vanesa Jaušovec
Količina denarja je zaradi varnosti zmanjšana.


Na NLB smo se obrnili tudi mi in jih povprašali, kako pogosto oskrbujejo bankomate, na koliko bankomatih v Pomurju so se odločili zmanjšati količino denarja in podobno, a so nam odgovorili, da nam zaradi preventive in varnosti tovrstnih podrobnosti ne morejo razkriti. »Trudimo se, da se čim bolj prilagajamo situaciji in potrebam na terenu, zato smo angažirali vse razpoložljive ekipe za oskrbo bankomatov. Kljub temu se lahko občasno zgodi, da kateri izmed bankomatov ostane brez gotovine, zato se iskreno opravičujemo strankam za morebitne nevšečnosti. Razumemo njihovo nejevoljo in jih prosimo za razumevanje,« pravijo v NLB, kjer dodajajo še, da razmere sproti spremljajo in bodo ustrezno prilagajali svoje aktivnosti. 

Kot smo izvedeli, so podobni situaciji priča tudi prebivalci Črenšovec, prav tako pogosto brez denarja ostanejo nekateri bankomati v Murski Soboti.

nlb bankomati prazni denar