vestnik

(LJUDSKA UNIVERZA LENDAVA) Motivacijska delavnica ob zaključku projekta izobraževanja odraslih

Jože Gabor, 29. 10. 2022
Jože Gabor
Na delavnici so govorili o napakah v komunikaciji in odnosih med ljudmi, obenem pa tudi o tem, kako komunikacijo in odnose med ljudmi izboljšati.
Aktualno

Ljudska univerza Lendava je skupaj s partnerji v projektu v hotelu Cubis v Lendavi ob zaključku projekta z naslovom Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018 – 2022 pripravila motivacijsko delavnico.

Motivacijsko delavnico z naslovom Prijazno je biti prijazen je vodila predavateljica komunikacije in retorike Polona Požgan. Na delavnici so govorili o napakah v komunikaciji in odnosih med ljudmi, obenem pa tudi o tem, kako komunikacijo in odnose med ljudmi izboljšati.

Direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc je povedala, da so izobraževalni programi, ki so jih v okviru tega projekta pripravili za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, bili v prvi vrsti namenjeni zaposlenim ter iskalcem zaposlitve, starimi 45 let in več, s končano manj kot štiriletno srednjo šolo. Vodja projektnih aktivnosti je bila Ljudska univerza Murska Sobota, ob Ljudski univerzi Lendava pa so pri projektu sodelovali še Knjižnica Gornja Radgona, Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer.

Programi izobraževanj so bili brezplačni, z njimi pa so omogočili, da pridobijo nova znanja tistim, ki so najmanj vključeni v izobraževanje in vseživljenjsko učenje, čeprav ga pogosto najbolj potrebujejo, dodaja Rahela Hojnik Kelenc. Cilj je bil izboljšati temeljne in poklicne kompetence odraslih, torej, da z učenjem ohranijo svojo funkcionalnost v vsakdanjem življenju in delu, kar je mogoče le, če ves čas posodabljajo svoje znanje in ohranjajo svojo intelektualno kondicijo. Nova znanja lahko pomenijo napredek v karieri in osebni razvoj. Projekt sta sofinancirali Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

ljudska-univerza-lendava delavnica izobraževanje-odraslih evropski-projekt