vestnik

Ljutomer: Sledi ureditev še drugega dela cone  

Vida Toš, 27. 7. 2019
Vida Toš
Gradili bodo manjkajočo komunalno infrastrukturo pri poslovni zgradbi podjetja Ostrc.
Aktualno

V ljutomerski poslovni coni pri podjetju Ostrc bo do konca letošnjega oktobra izgrajena še manjkajoča komunalna infrastruktura.

Ljutomerska občina je z izvajalcem, podjetjem Nograd iz Lendave, podpisala pogodbo za izvedbo še manjkajoče komunalne infrastrukture v Puchovi poslovni coni. Gre za dovozno cesto, dolgo 260 metrov, meteorno in fekalno kanalizacijo ter 220 metrov vodovoda. Uredili bodo tudi še manjkajočo javno razsvetljavo. Gre za infrastrukturo pri poslovni zgradbi podjetja Ostrc, ki je eno od petih podjetij, ki imajo prostore na tamkajšnjih šestih hektarjih ljutomerske poslovne cone. Pogodbena vrednost del je nekaj več kot 247 tisoč evrov; izvajalec pa je bil izbran kot najugodnejši na maja letos objavljenem javnem naročilu za izbiro izvajalca, na katerega so prišle štiri ponudbe.


40acf44ffd04581469e4d36f057bdf7b
Vida Toš
Gradili bodo manjkajočo komunalno infrastrukturo pri poslovni zgradbi podjetja Ostrc.


Komunalno infrastrukturo na prvem delu poslovne cone je občina zgradila leta 2015, ko so večino zemljišč tudi prodali investitorjem. Puchova cona je stala približno 560 tisoč evrov, od tega je občina dobila okrog 400 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Lani so na občini pridobili še projektno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje za komunalno opremljanje še nadaljevanja poslovne cone.
Več pa v tiskani izdaji Vestnika.

Puchova poslovna cona ljutomer komunalna infrastruktura širitev poslovne cone