vestnik

Ljutomerska dijakinja finalistka tekmovanja POPRI

Vestnik.si, 25. 3. 2023
FB POPRI
To so finalisti med dijaki.
Aktualno

Tekmovala je z mladimi iz koroške, savinjske in podravske regije.

Primorski tehnološki park je v sodelovanju z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport in še nekaj partnerji že 20. leto pripravil nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih od 12. do 29. leta starosti - POPRI. Prijavljeni mladi so v preteklih dneh na štirih različnih lokacijah predstavili ideje podjetnikom. Ti so sprejeli odločitev, kateri osnovnošolci, dijaki in mladi do 29. leta so napredovali v finale tekmovanja. Skupaj je bilo prijavljenih 168 podjetniških idej in 474 tekmovalcev.



Predizbori so potekali pri regijskih partnerjih tekmovanja, pomurski mladi so se mudili v Velenju, skupaj z mladimi iz koroške, savinjske in podravske regije. Regijske komisije so nato iz prispelih predlogov izbrale do 12 najboljših projektov iz vsake kategorije in ti so se potem uvrstili na regijske predizbore. Na teh je sodelovalo 113 ekip iz Slovenije in zamejstva. Sodelujoči so projekte predstavili, nato pa so bile iz vsake kategorije in vsake regije izbrani tisti, ki so se uvrstili na nacionalno tekmovanje. Vsaka ekipa je dobila 500 evrov iz nagradnega sklada za namen izboljšave poslovnih model. 

Med dijaki se je na nacionalno tekmovanje uvrstila Gaja Jerebic, dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki se je predstavila z idejo Safe Ice. 

popri GFML safe-ice