vestnik

Ljutomerski dijak četrti na mednarodnem tekmovanju v hitrem računanju

Vestnik, 29. 4. 2021
GFML
Rene Žižek je bil četrti na mednarodnem tekmovanju.
Aktualno

Rene Žižek, dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, je pred dnevi nastopil na mednarodnem tekmovanju v hitrem in zanesljivem računanju. Tja se je uvrstil kot absolutni državni prvak, v mednarodni konkurenci pa je osvojil četrto mesto.

Tekmovanje v hitrem in zanesljivem računanju poteka preko spletne aplikacije si.miksike.eu, uporabniki pa vadijo in tekmujejo v hitrosti in zanesljivosti matematičnega računanja. Tekmovanje je sestavljeno iz več delov in poteka v različnih starostnih skupinah. Konec lanskega leta so bili izvedeni trije krogi na daljavo, pri uvrstitvi v finale tekmovanja pa se upoštevata dva najboljša dosežka posameznika. 

Najboljši tekmovalci iz posameznih kategorij so se uvrstili v finale, ki je februarja potekalo na Osnovni šoli Litija. Iz ljutomerske gimnazije se je poleg Žižka na državno tekmovanje uvrstil še Filip Zver. Slednji je zasedel deveto mesto, Rene Žižek pa je ponovno postal absolutni državni prvak. Ta dosežek ga je popeljal na mednarodno tekmovanje, ki ga je pred dnevi na daljavo pripravila Latvija. Sodelovalo je šest držav, dijak ljutomerske srednje šole pa je osvojil četrto mesto. 

GFML rene-žižek hitro-in-zanesljivo-računanje