vestnik

Ljutomersko podjetje praznuje 30 let obstoja. Nagradili so zaposlene, nekaj sredstev pa darovali v dobrodelne namene

Vestnik, 23. 12. 2020
Osebni arhiv
Podjetje Arko zaznamuje 30 let obstoja.
Aktualno

Podjetje Arko iz Ljutomera zaznamuje 30 let delovanja.

Podjetje, ki se ukvarja tako s prodajo opreme in nadgrajevanja tovornih vozil kot z lastno proizvodnjo in izdelavo hidravličnih cevi, letos slavi 30 let obstoja. "Vse skupaj se je pričelo kot garažno podjetje, ki ga je ob pomoči prijatelja, po izgubi službe leta 1990 začel sedanji direktor Damijan Barat. Kot inženir strojništva je začel s prodajo rezervnih delov in kmalu tudi dvigal in prekucnikov," pravijo v podjetju. Barat pa se še danes spominja prvih strank, ki jim je hvaležen za zaupanje.

Kmalu je pridobil zastopstva večjih mednarodnih podjetij kot so Jonsered, Hiab, Meiller-Kipper in Combilift. Vedno večja potreba po servisiranju in rezervnih delih pa je vodila tudi do odprtja delavnice in prvih zaposlitev. Vozila so začeli nadgrajevati sami in nuditi kvaliteten servis. "V letu 1999 je sledila selitev v poslovne prostore v Ljutomeru in podjetje je začelo pospešeno rasti. Da bi strankam iz osrednje in zahodne Slovenije prihranili pot, čas in denar, že sedmo leto poslujejo tudi v Trzinu, kjer opravljajo servis in popravila za vse svoje proizvode," še pojasnjujejo. 

Podjetje Arko danes šteje 30 zaposlenih in ima 2500 kvadratnih metrov delovnih površin. V zadnjih letih nadgradijo in dobavijo letno več kot sto vozil. 

arko, ljutomer
Osebni arhiv
Podjetje Arko zaznamuje 30 let obstoja.

Kot prednost podjetja izpostavljajo to, da strankam ponujajo vse potrebne storitve na enem mestu. Svetovanje, projektiranje, prodaja, montaža, servis in popravila. Veliko pozornost pa posvečajo tudi poznejši oskrbi prodanih naprav. Imajo montažno in servisno delavnico, skladišče z originalnimi rezervnimi deli ter terensko servisno službo.

Želijo si, da bi tudi v prihodnih letih poslovanje gradili na zdravi finančni in gospodarski osnovi, poleg tega pa ohranili spoštljive odnose med kadrom. Zaposleni so ključni za uspeh, še poudarjajo. V bližnji prihodnosti pa želijo okrepiti še prisotnost v osrednji Sloveniji, lastno proizvodnjo in krepiti ekipo sodelavcev. Vodenja podjetja želijo prav tako prenesti na mlajšo generacijo. 

Ker obletnice niso mogli proslaviti na primeren način, so se odločili, da strankam do konca leta podarijo 30-odstotni popust na redni letni servis za stroje zastopanih strank. Obenem so med zaposlene kot zahvalo razdelili 30 tisočakov. "Ker se zavedamo pomena in vloge lokalnega okolja bomo ob tej priložnosti 3 tisoč evrov namenili tudi za humanitarne namene," so še dodali. Poklonili so jih Varni hiši Ljutomer in Društvu Humanitarček za projekt Vida. 

podjetje-arko ljutomer 30-let