vestnik

Lokalne volitve 2018: Pregled županskih kandidatov

Ines Baler, 25. 10. 2018
Vestnik.si
Pregled županskih kandidatov.
Aktualno

Pred novembrskimi lokalnimi volitvami smo naredili pregled županskih kandidatov za vseh 27 pomurskih občin. 

V Murski Soboti ima aktualni župan Aleksander Jevšek samo enega protikandidata, in sicer Bojana Petrijana. Zanimiv bo županski boj v Lendavi, kjer bodo dobili novega župana, saj se je Anton Balažek odločil, da ne bo ponovno kandidiral. V Gornji Radgoni je sedem kandidatov, med njimi aktualni župan Stanislav Rojko, v Ljutomeru pa pet, tudi Olga Karba.

Trinajst županskih kandidatk

Enega kandidata imajo v občinah Dobrovnik, Hodoš, Križevci, Razkrižje in v Veliki Polani. Kar nekaj je tudi županskih kandidatk. Trenutno v Pomurju županje vodijo občine Ljutomer (Olga Karba), Grad (Cvetka Ficko) in Turnišče (Vesna Jerala Zver). Za županski položaj pa se tokrat, poleg omenjenih, potegujejo še Lidija Krpič Časar (Gornji Petrovci), Jožica Fükaš (Rogašovci), Angela Vratuša (Cankova), Vera Markoja (Črenšovci), Mojca Balažic (Odranci), Mojca Smolko (Radenci), Urška Mauko Tuš (Gornja Radgona), Silva Vračko (Apače), Mojca Šijanec (Veržej) in Sonja Pelcar (Kuzma).

ba9b844f7ae42e094e05177464c47874
Jasmina Vidmar
Trenutno so v Pomurju tri županje, kandidira pa jih trinajst.


Po dva kandidata imajo v občinah Beltinci, Črenšovci, Grad, Kobilje, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci in Veržej. V preostalih občinah pa se število kandidatov giblje med tri in sedem.

Andrej Petelinšek
Nekatere pomurske občine bodo dobile nove župane, v petih pa bodo ostali enaki kot so sedaj. 
županski kandidati lokalne volitve 2018 vestnikvolitve2018