vestnik

Mala brezglutenska kuharija na Osnovni šoli Beltinci

V. T., 10. 6. 2019
Monika Žižek
Preizkušali so različne vrste brezglutenske moke, ki so na našem tržišču.
Aktualno

Dan pred svetovnim dnevom celiakije so na Osnovni šoli Beltinci v okviru Tedna vseživljenjskega učenja pripravili delavnico »Mala brezglutenska kuharija«.

Organizatorka omenjenega tedna na OŠ Beltinci, Mojca Ropoša, je prepoznala potrebe današnjega časa, vse večji pojav te bolezni in vse večjo stisko tistih, ki se z boleznijo srečajo in tako se je rodila ideja o delavnici.



Ob teoretičnih osnovah so delo nadaljevali v praktičnih delavnicah. Imeli so tudi priložnost degustirati pekovske izdelke Pekarne Vitapek gluten free, prve pekarne brez glutena v Sloveniji. Po lastnih receptih so pekli in kuhali nekaj preprostih jedi brez glutena kot so palačinke z jabolčnim nadevom, krompirjeve njoke z drobtinami, skutne kruhke z zelišči in več vrst keksov.
Preizkušali so tudi različne vrste moke, ki so na tržišču.

39c136b70feeafbb0bdb5930f0397014
Monika Žižek
Preizkušali so različne vrste brezglutenske moke, ki so na našem tržišču.

"Sproščeno vzdušje in zadovoljstvo udeleženk ob uspehih pripravljenega so najboljši dokaz," je povedalaMonika Žižek iz beltinske šole: "da je bilo delo dobro opravljeno in da so tovrstna druženja ter neformalna izobraževanja v delavnicah kljub množični ponudbi raznih dogodkov še vedno dobrodošla."

Monika Žižek
Preizkušali so različne vrste brezglutenske moke, ki so na našem tržišču.
brezglutenska-pekarija os-beltinci