vestnik

Mala Neža potrebuje našo pomoč

Vestnik, 26. 1. 2019
Osebni Arhiv
Aktualno

V začetku tedna so se na številnih lokacijah pojavili zabojniki in vreče na katerih piše, da se zbirajo zamaški za Nežo. Borka, ki ima v sebi – po očetu - tudi prleško kri, je bila rojena v Mariboru.

»Do petega meseca nosečnosti je nosečnost potekala brez težav,« nam je povedala njena mamica Ines. «Zatem so se začele krvavitve, nizko ležeča posteljica ter popadki, ki jih na žalost kljub vsem sredstvom za ustavljanje niso mogli ustaviti, punca pa je imela tudi že dihalno stisko zaradi krajšanja materničnega vratu,« se spominja. Roditi bi se morala marca lani, a se je 29. decembra 2017 z urgentnim carskim rezom. Na intenzivni negi v Mariboru je bila natanko 63 dni.


Da je prava borka in da ima voljo do življenja je dokazala že večkrat. Imela je zastoj srca, amenorejo, krvavitev v možganih in pljučih, sepso ... Žal je zaradi vseh teh zapletov delni invalid. Prizadete ima nogice, rokice in hrbtenjačo. Diagnosticirano ima cerebralno paralizo.

49835283adfc19070f78c980eae41077
Osebni Arhiv
Neži poleg staršev nudita vso ljubezen in podporo tudi starejša bratca Lan in Anže.


Zamaški se zbirajo za tehnične in medicinske pripomočke ter dodatne terapije, ki jih bo potrebovala, da bo zdravljenje čim bolj uspešno. »Na nevrofizioterapije hodiva trenutno v Ormož, a ji ne zadoščajo. V mesecu aprilu sva napoteni tudi na rehabilitacije v Sočo, kjer bodo naredili tudi meritve za prav zanjo prilagojen poseben voziček, stolček za hranjenje ter opornice za nogice. Koliko bo nas vse to stalo še ne vem povedati, vse kar vem je, da ZZZS vsega ne krije. Naši punčki želimo privoščiti vse potrebno in hvaležni smo za kakršnokoli pomoč,« pravi družina Erjavec. Neža ima še dva bratca, stara sedem in štiri leta.

4783d9afb412407fd62d99bd78b4d356
Osebni Arhiv
"Družina, brez pomoči katere ne bi zmogli," pravi mami Ines.


Zelo hvaležni so za družino in prijatelje, ki jim stojijo ob strani
»Zelo hvaležni smo za podporo, ki nam jo nudi naša družina – brez nje ne bi zmogli. Pa tudi brez mojih »marčevk 2018« ne,« pravi mamica Ines. » Marčeve, imate eno ogromno srce! Podpirate nas že od samega začetka in sedaj samo dokazujete, da ste res ena najbolj srčnih skupin kar jih je na tem svetu. Ob prvi priložnosti bi vas rada vse osebno spoznala in vsako posebej objela ter se zahvalila za vso pomoč, ki nam jo nudite. Res iz vsega srca hvala tudi vam!«


Zamaški se zbirajo na več lokacijah, med drugim tudi:
Gasilski dom Krapje
Avto center FEAL, Teharska cesta 101, Celje
Gasilski dom Križevci (PGD Križevci)
Gimnazija Murska Sobota
Mint Caffe Murska sobota, Trstenjakova ulica 9, MS
Pred staro kotlovnico Maribor dne 12. in 13.2 (Cona Tezno)
Podjetje SOFTTRADE d.o.o Ljutomer
PGD Globoka
Plesni center ADC, Vipavska ulica 4j, Ajdovščina
Caffe la peche Boračeva 60, Radenci
Središče ob Dravi, doma pri Erjavčevih
Teksas bar
Folklorna skupina Leščeček
OŠ in vrtec Mala Nedelja
Kmetija Kocijan, Sredisce ob Dravi
Lakirnica, urejanje nohtov, Mojca Lipič s.p., Ulica Slave Klavora 1, MS
Himalajska solna soba, Murska Sobota, Ulica Slave Klavora 1, MS
Vrtec Ljutomer
OŠ in Vrtec Križevci pri Ljutomeru

Za vse, ki bi raje kot zamaške darovali denar, pa je Območno združenje Rdečega križa Ptuj (Natašina pot 1/a 2250 Ptuj) odprlo podračun za zbiranje donacij za deklico Nežo Erjavec.
Donira se naTRR SI56 0420 2000 0348 846
Namen nakazila:pomoč za NEŽO
Sklic:SI00 245109



borka Neža Erjavec zamaški