vestnik

Mandale Brigite Mataič Pozvek

Vestnik.si, 29. 1. 2024
Majda Horvat
Brigita Mataič Pozvek sporoča, da si je treba vzeti čas za stvari, ki človeka osrečujejo.
Aktualno

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja (DMSBZT ) in Alma Mater Europaea – ECM sta organizirala prodajno razstavo slikarskih del upokojene patronažne medicinske sestre Brigite Mataič Pozvek z dobrodelno noto.

Izkupiček je bil namenjen potrebam članov Društva revmatikov Slovenije, podružnice Murska Sobota, katerega podporna članica je tudi sama, nekaj let pa je delovala še kot terapevtka revmatskih bolnikov. 

Brigita Mataič Pozvek iz Dobrovnika je ob likovnem ustvarjanju z vnuki spoznala, da je pri tem vstopila v svet mandal in barv ter da ji to veliko pomeni. Na razstavo je prenesla le manjše število izbranih umetnin ustvarjenih z lesenimi barvicami, ki jih je, kot je dejala, zdaj že več kot tristo. "Na srce vam polagam, da ko boste v mojih letih in v pokoju si vzemite čas za stvari, ki vas osrečujejo, ki so vam drage, pa če je to slikanje ali narava, in uživajte v tem," je dejala na otvoritvi.

brigitamataic24
Majda Horvat
Dobrodelna razstava je bila zelo dobro obiskana.

Društvo revmatikov Slovenije je lani obhajalo 40 let delovanja, murskosoboška podružnica pa, kot ena od štirinajstih, 25 let. Njen vodja Ivan Recek se je zahvalil za umetnine, ki jih je Brigita prispevala društvu ter napovedal, da bodo o delitvi zbranih sredstev odločali skupaj z avtorico slik in z organizatorjem razstave. "Nekateri naši člani imajo zelo nizke dohodke in morda jih bomo lahko podprli s kakšnimi pripomočki za terapijo ali lajšanje bolečin. Če bi še kaj ostalo pa bi lahko namenili za nakup tehničnih pripomočkov za terapije, ki jih imamo člani v Vivatu," je povedal Recek.

Dobrodelni dogodek je pritegnil veliko obiskovalcev, ki so jih nagovorili v imenu organizatorjev Edvard Jakšič, višji predavatelj na Alma Mater Europaea – ECM in Dragica Jošar, predsednica DMSBZT Pomurja, predsednik Društva revmatikov Slovenije Franc Špegel, župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar in podžupan MO Murska Sobota Timi Gomboc.

brigita in dragica josar24
Majda Horvat
Avtorica razstavljenih del Brigita Mataič Pozvek in Dragica Jošar, predsednica društva pomurskih medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov.

mandale razstava dobrodelnost društvo-revmatikov