vestnik

Marta Kos odstopila od predsedniške kandidature

Vestnik.si, 30. 8. 2022
Vanesa Jaušovec
Marta Kos
Aktualno

Marta Kos iz stranke Gibanje Svoboda je potrdila, da odstopa od kandidature za predsednico republike, poroča N1.

Kosova, ki je uradno kandidaturo napovedala konec junija, je za omenjeni medij sporočila, da zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov odstopa od volilne tekme za predsednico države, dodala pa je, da se bo kot podpredsednica stranke Gibanje Svoboda še naprej borila za vrednote, ki jih je izpostavljala v svoji kampanji. 

Natančnih razlogov o odstopu od kandidature ni navedla, iz vrst stranke pa naj bi bilo slišati več razlogov, tudi teh, da ji javnomnenjske raziskave ne kažejo najbolje v boju za predsednika države ter da prihaja do drobljenja glasov na levi sredini. Kot še pišejo novinarji N1, naj bi bil nad kandidaturo Kosove vse manj navdušen tudi premier Robert Golob. 

marta-kos
Vanesa Jaušovec
Marta Kos

Na kandidaturo Kosove se je pred časom sicer odzval tudi prvi predsednik države Milan Kučan, ki je takrat dejal, da bi bilo z vidika načela delitve oblasti vprašljivo, da bi vse tri ključne položaje v državi zasedali trije vodilni ljudje iste stranke. 

S predsedniško kandidatko Marto Kos, ki je v okviru svoje kampanje že obiskala več krajev po Sloveniji, smo nedavno v našem mediju objavili tudi intervju, ki ga lahko preberete na tej povezavi. 

marta-kos kandidatura