vestnik

Matic Novak prejel zlati znak Osnovne šole Gornji Petrovci

Vestnik.si, 19. 6. 2023
Arhiv šole
Matic Novak je prejemnik zlatega znaka Osnovne šole Gornji Petrovci. Na fotografiji z ravnateljem šole in razredničarko.
Aktualno

Ravnatelj šole Johann Laco je izjemnemu učencu nagrado podelil na valeti.

Matic Novak, učenec 9. razreda Osnovne šole (OŠ) Gornji Petrovci, je na podlagi Pravilnika o podeljevanju pohval, priznanj in nagrad šole ter sklepa učiteljskega zbora šole prejel zlati znak šole, ki mu ga je na zaključni valeti podelil ravnatelj šole Johann Laco.

Učenec je namreč izkazoval izjemno znanje na vseh učnih področjih in tudi dosegal izjemne rezultate, v vseh letih zadnjega triletja je dosegal učni uspeh s povprečno oceno 5. Vseskozi je sodeloval na različnih tekmovanjih, kjer je osvajal številna priznanja. V 8. razredu je dosegel štiri zlata priznanja, in sicer iz matematike, fizike, astronomije in slovenščine. Na Cankarjevem tekmovanju je dosegel 3. mesto na državnem tekmovanju, povabljen je bil tudi k sodelovanju na 19. mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi IJSO 2022, kjer se je priprav tudi udeležil. V 9. razredu je dosegel dve zlati priznanji na državnih tekmovanjih, in sicer iz slovenščine in astronomije, prejel je tudi nagrado za doseženo 2. mesto na državnem tekmovanju iz astronomije, dosegel je dve srebrni priznanji na državnih tekmovanjih iz fizike in matematike, prejel je nagrado na zaključni prireditvi Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije Bistroumni 2023, izjemen uspeh pa je dosegel tudi pri nacionalnem preverjanju znanja. 

"Učenec je s svojimi uspehi vzorno predstavljal šolo in občino ter tako dokazal, da imamo tudi v naši regiji izjemne učence," je ob tem zapisala njegova razredničarka Breda Kerčmar. 

oš-gornji-petrovci matic-novak zlati-znak