vestnik

Med 27. julijem in 4. avgustom praznuje 63. občinski praznik Ljutomer

Vida Toš, 23. 7. 2019
Vida Toš
Od sobote, 27. julija, do nedelje, 4. avgusta, praznuje 63. praznik občina Ljutomer.
Aktualno

Zvrstilo se bo več kot dvajset različnih dogodkov, od športnih, zabavnih, kulturnih, sejemskih, pa do otvoritev različnih obnovljenih ali novih infrastruktur.

Občina Ljutomer bo v naslednjem tednu praznovala. Dogajanje se bo začelo v soboto, 27. junija, in se bo zaključilo v nedeljo, 4. avgusta. Ob tem bodo, kot vsako leto, pripravili več kot dvajset najrazličnejših dogodkov, od športnih, zabavnih, kulturnih, sejemskih pa do otvoritev različnih obnovljenih ali novih infrastruktur; vse skupaj pa so kot že tradicionalno, razdelili po dnevih s posebnimi imeni. Tako bo sobota »dan pričetka praznovanja« kot vedno prinesla poletne igre na letnem kopališču, pa nočni turnir v odbojki na mivki. Nedelja, »dan generacij« bo z dogajanjem v parku namenjena otrokom, zvečer pa z vinsko degustacijo odraslim in oživitvi atrija mestne hiše ter glavnega trga. V ponedeljek, na »dan turizma« se bo dogajalo tudi na Jeruzalemu; zvečer pa bo spet v atriju mestne hiše predstavitev smernic razvoja turizma občine. Torek bo »dan kulture«, sreda »dan druženja« z občinskimi organi, društvi in zavodi na Glavnem trgu, četrtek »dan gospodarstva«, v petek »slavnostni dan«, ko bodo zvečer podelili tudi nagrade in priznanja.


Sobota, »sejemski dan« prinaša tradicionalni Prleški sejem s spet novostjo za otroke – z Avenijo otroške zabave. Občina Ljutomer praznovanje zaključuje v nedeljo z že 18. sodobnimi rimskimi igrami na Stari cesti in s kasaškimi dirkami na ljutomerskem Hipodromu.

2534fae3f28afabbf6fc9c5dd59de60c
Vida Toš
Od sobote, 27. julija, do nedelje, 4. avgusta, praznuje 63. praznik občina Ljutomer.


Več o otvoritvah dveh obnovljenih mostov - v Kuršincih in v Drakovcih -, ki bo prav tako v okviru občinskega praznika ter o otvoritvi komunalne infrastrukture na Juršovki pa v novi številki tiskanega Vestnika.

občina Ljutomer občinski praznik občine Ljutomer 2019 63. praznik Ljutomera