vestnik

Med finalisti prestižnega natečaja tudi zdravnik iz soboške bolnišnice

Vestnik.si, 6. 2. 2024
Vanesa Jaušovec
Luka Roškar.
Aktualno

Med finalisti 10. International Medis Awards je tudi Luka Roškar.

Mednarodna strokovna komisija natečaja International Medis Awards for Medical Research je zaključila ocenjevanje 242 znanstvenoraziskovalnih prispevkov. Natečaj že deseto leto nagrajuje izjemne raziskovalne dosežke zdravnikov in farmacevtov držav srednje in jugovzhodne Evrope. Za nagrade so se lahko potegovali zdravniki in farmacevti, ki so svoje znanstvenoraziskovalne prispevke objavili v uglednih znanstvenih publikacijah s faktorjem vpliva, višjim od 1,500. Na natečaj je letos prispelo 242 prijav iz Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije, vsem strokovnim kriterijem za nominacije pa je tokrat ustrezalo 148 prijav. 

Mednarodna komisija je nato izbrala 18 finalistov, med njimi so tudi trije predstavniki Slovenije. "Z velikim ponosom in veseljem navajamo, da je med njimi tudi naš zdravnik dr. Luka Roškar, dr. med., spec. ginek. in porod., s prijavljenim člankom "Decreased Gene Expression of Antiangiogenic Factors in Endometrial Cancer: qPCR Analysis and Machine Learning Modelling", ki je bil objavljen v znanstveni reviji Cancers," so zapisali v sporočilu za javnost Splošne bolnišnice Murska Sobota. 

luka-roškar, doktor, medicina, ginekologija, splošna-bolnišnica-murska-sobota
Vanesa Jaušovec
Luka Roškar.

Slavnostna podelitev nagrad bo 7. marca 2024 v Ljubljani.

"Predstojniku Ginekološko porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota, dr. Luki Roškarju, vodstvo in sodelavci bolnišnice izrekamo iskrene čestitke," so še pripisali. 

luka-roškar international-medis-awards sbms