vestnik

Med glavno turistično sezono bo na Hrvaškem deloval tudi pomurski policist

Vestnik.si, 16. 7. 2024
Policija.si
Trije policisti, med njimi tudi Drago Buček iz Policijske uprave Murska Sobota (drugi z leve), bodo en mesec delovali na Hrvaškem.
Aktualno

Trije slovenski policisti danes začenjajo z delom na Hrvaškem, kjer bodo na vrhuncu turistične sezone pomagali tamkajšnjim kolegom, zlasti pri postopkih s slovenskimi turisti. Sodelovanje v okviru projekta Varna turistična destinacija 2024 bo trajalo en mesec.

Na hrvaško obalo so napoteni Drago Buček iz Policijske uprave Murska Sobota, Iztok Sagmeister iz Policijske uprave Ljubljana in Drago Butara iz Policijske uprave Novo mesto. 

Kot so sporočili iz slovenske policije, bodo gostitelji v četrtek pripravili slovesnost, ki se je bodo udeležili visoki predstavniki hrvaške policije, ministrstva za turizem in šport, vlade in notranjega ministrstva, pa tudi sodelujoči policisti. Slovenski državljani se bodo lahko na slovenske policiste obrnili preko slovenskega veleposlaništva v Zagrebu ali pred posameznih policijskih postaj, kjer bodo delovali, torej preko policijskih postaj Pula, Krk in Novalja. 

policija, turistična-sezona, hrvaška
Policija.si
Trije policisti bodo en mesec delovali na Hrvaškem.

Sodelovanje med obema policija traja od leta 2011. "Prisotnost slovenskih policistov med poletno turistično sezono omogoča krajše in manj stresne postopke hrvaške policije s slovenskimi državljani, kar je zelo cenjeno med slovenskimi turisti. Zaradi poznavanja jezika je komunikacija bistveno lažja, kar poenostavlja policijske postopke, hkrati pa se turisti ob prisotnosti domačega policista počutijo varneje," pravijo. Policisti bodo po potrebi pomagali tudi pri vzpostavitvi stikov s slovenskim veleposlaništvom v Zagrebu, sicer pa se pričakuje, da bodo naloge opravljali predvsem na področju zagotavljanja javnega reda in miru, nadzora cestnega prometa, obravnave kaznivih dejanj,...

policija turistična-sezona