vestnik

Med nominiranci tudi dva Muraša in Murašica

R.Š., 13. 5. 2023
Aleš Cipot
Tudi Murin napadalec Mirlind Daku, ki je s petnajstimi zadetki drugi strelec lige, se je znašel med nominiranci.
Aktualno

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je objavil nominirance za najboljše nogometaše, nogometašico in trenerja sezone 2022/2023 v Sloveniji.

Nominirance so izbrali na podlagi glasovanja, pri katerem so tako kot vsako leto sodelovale članice in člani sindikata SPINS, torej nogometašice prve slovenske ženske nogometne lige in nogometaši prve slovenske nogometne lige, Zveza nogometnih trenerjev Slovenije, preko katere je v glasovanje vključenih več kot 800 trenerjev, novinarji športnih redakcij, ki prihajajo iz trinajstih največjih medijskih hiš pri nas, ter nazadnje navijači, ki so najboljše izbirali preko aplikacije SPINS XI.



Med nominiranci za najboljšo enajsterico so vratarji Ažbe Jug (Maribor), Klemen Mihelak (Mura) in Matevž Vidovšek (Olimpija), branilci David Sualehe (Olimpija), Aljaž Krefl (Olimpija), Đorđe Crnomarković, Marcel Ratnik (vsi Olimpija), Damjan Vuklišević, David Zec (oba Celje), Gregor Sikošek, Max Watson (oba Maribor), vezisti Marko Tolić (Maribor), Andrej Kotnik (Koper), Augustin Doffo, Timi Max Elšnik, Svit Sešlar, Mario Kvesić (vsi Olimpija) ter napadalci Ester Sokler (Radomlje), Franko Kovačević (Domžale), Mirlind Daku (Mura), Charles Ikwuemesi, Aljoša Matko (oba Celje) in Žan Vipotnik (Maribor).

Kandidati za najboljšega nogometaša sezone so Kvesić, Elšnik in Vipotnik. V ženski konkurenci pa se za nagrado najboljše v sezoni potegujejo Sara Makovec (Olimpija), Kaja Korošec (Mura) in Ana Milović (Olimpija). Za najboljšega trenerja sezone so v igri Oliver Bogatinov (Radomlje), Albert Riera (Olimpija) in Damir Krznar (Maribor). Zmagovalci bodo razglašeni v ponedeljek, 15. maja, na prireditvi v Grand hotelu Plaza.

Lani se je v najboljšo enajsterico sezone uvrstil Tomi Horvat, ki danes brani barve graškega Sturma. Horvat je bil izbran tudi za najboljšega mladega igralca prve slovenske nogometne lige v prejšnji sezoni.

spins najboljši-nogometaši-sezone nominiranci nogomet